Не прожили разом й року. Чому в Хмельницькому розлучаються подружні пари

Не прожили разом й року. Чому в Хмельницькому розлучаються подружні пари
Фото ілюстративне - tsypin.partners
  • За минулий рік в Хмельницькому розлучалися 907 разів. 
  • Найчастіше стосунки розривали пари, які прожили в шлюбі понад 10 років, а також новоспечені молодята.
  • Чому не вдається зберегти сім’ю і як її врятувати?

Щасливе сімейне життя - саме таким уявляють своє майбутнє більшість закоханих пар. Та чи у всіх сподівання втілюються в життя - питання інше. Адже у деяких все закінчується розлученням. При чому часто стається це з тими, хто тільки нещодавно промовив у стінах РАЦСу “Так”.

Найбільше розлучень серед хмельничан, які мають дітей

Розлучитися в Україні можна двома шляхами. Перший - через РАЦС. Як правило, в такому порядку стосунки розривають пари, які не мають спільних дітей. Інший варіант - подання заяви про розлучення через суд. Ним користуються подружжя, які мають неповнолітніх дітей. Згідно з сімейним кодексом, такі пари подають заяву разом із письмовим договором про те, із ким будуть проживати діти, яку участь у забезпеченні умов їхнього життя братиме той з батьків, хто буде мешкати окремо, а також про умови здійснення ним права на виховання дітей.

За словами начальника Хмельницького відділу державної реєстрації актів цивільного стану Марини Зубової, у 2020 році розлучилися 907 пар. Найчастіше це робили саме через суд. Тобто ті, хто мав спільних неповнолітніх дітей. Таких зафіксували 690 випадків. Через РАЦС розлучилися 217 подружніх пар. 

Відео дня

Як розповіла Марина Зубова, найчастіше минулого року розривали шлюб ті, хто прожив разом 10-12 років. А також пари, які не побули сім’єю навіть 1 року. 

Укладених шлюбів у Хмельницькому зафіксували майже вдвічі більше, ніж розлучень. Побралися 1 790 молодят. 

Причини розлучень - кризи й “коронавірусний” карантин

Чому розлучаються молоді подружні пари й що впливає на розірвання стосунків досвідчених сім’янинів? Відповідь на ці питання надав практикуючий психолог символдраматист Руслан Юшкевич. 

Фахівець каже, що будь-які періоди в стосунках не обходяться без криз. Саме їх подолання дозволяє переходити у відносинах на, так званий, наступний рівень. 

Криза першого року життя - саме із цим стикаються подружні пари-початківці. Руслан Юшкевич каже, що починається такий період під час спільного життя. 

Велика кількість розлучень протягом першого року життя - це наслідки несвідомого підходу до шлюбу. За словами Руслана Юшкевича, подекуди часто схиляються до штампа в паспорті через вплив старших людей. Або ж керуються іншими піднесеними почуттями, на кшталт пристрасті. 

Наступна криза виникає протягом 3-5 років подружнього життя. На цьому етапі між партнерами зникає пристрасть. Тож на перший план стосунків виходить те, що пов’язує обох людей між собою. Руслан Юшкевич каже, що під час цієї кризи парі важливо прикувати свою увагу до того, що їх об’єднує. І додає: саме на цьому етапі життя чимало пар народжують дітей. 

Черговий етап кризи у стосунках є найнебезпечнішим. Адже саме в період 10-12 років спільного життя зафіксовано найбільше розлучень серед хмельничан. Руслан Юшкевич пояснює: більшість людей на цьому етапі переживають кризу середніх років. Тобто - переусвідомлюють своє життя, у тому числі й партнера, який крокує поруч. Звідси й виникають непорозуміння, а подекуди навіть розлучення.

Вплинути на стосунки можуть не лише кризи. Депресивні настрої в парі зароджують інші ситуації, як, наприклад, карантин. 

Руслан Юшкевич розповідає, що “коронавірусний” карантин міг негативно вплинути на стосунки. За його словами, подібна ізоляція людей - це травма. Її результатом є відбиток на нервовій системі. А обмеження у вигляді зустрічей зі знайомими та можливості відвідувати різні місця - впливають на загальний настрій в парі.

Як уникнути проблем в стосунках

Візити до різноманітних місць або закладів - саме це є пігулкою від усіх вище перерахованих ситуацій. Руслан Юшкевич радить більше проводити часу лише вдвох. При цьому необхідно влаштовувати для себе мінісвята. Вони мають полягати у поїздках, спільних розвагах чи хобі. 

Ще одним простим і популярним способом налагодити зв’язок, каже фахівець, є розмови. Мовляв, важливо говорити про те, що турбує. Обговорювати проблеми, які склалися, і в результаті - вирішувати їх. 

За словами фахівця, пережити кризовий період можна й за допомогою психолога. Він розповідає, що часто звертаються як пари, так і хтось один із подружжя. 

Про ще один спосіб урізноманітнити стосунки, коли все занадто рутинно, читайте тут “Відчуття просто вау”: урізноманітнюємо інтимні стосунки за порадами хмельницького сексолога.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тамара 5

    В ЛЮБВИ НАДО БОЛЬШЕ отдавать с обеих сторон; дополнять друг друга. Счастье рядом; учитесь любить искренне💞
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up