“8 березня їй виповниться лише два рочки”: допомоги хмельничан потребує маленька Мілана

“8 березня їй виповниться лише два рочки”: допомоги хмельничан потребує маленька Мілана
  • Весняна та по-справжньому сонячна дівчинка потребує допомоги.
  • Маленька Мілана із Волочиська хвора на гостру лімфобластну лейкемію.
  • Батьки збирають кошти на лікування дитини за кордоном.

8 березня їй виповниться лише два роки. Колись неймовірно сонячна та жвава дівчинка, наразі потребує термінової допомоги. Маленька Мілана Саламатова із Волочиська знаходиться в Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит”. Дівчинку госпіталізували зі страшним діагнозом: гостра лімфобластна лейкемія. Батьки шукають гроші на лікування донечки за кордоном. Необхідно зібрати ще 30 тисяч доларів. Рідні Мілани просять всіх небайдужих хмельничан долучитися до збору коштів та подарувати дитині шанс на довге і щасливе життя.

“На вигляд звичайна дівчинка”

Ще півроку тому Мілана нічим не відрізнялася від своїх ровесників. 1,5-річна дівчинка була рухлива та залюбки гралася з батьками. Саме під час з таких ігор тато і помітив збільшені лімфовузли у доньки. Спочатку, згадує, що не звернув особливої уваги, проте до лікарні вирішив звернутися.

Відео дня
  • Я ще влітку помітив що щось не так. Спочатку не сильно сполошився, бо інших симптомів, крім збільшених лімфовузлів на потилиці не було. А коли пішли в лікарню виявилося, що все серйозно. Спочатку звісно ж не вірилось. Здали аналізи, а вони були невтішні, - розповів тато дівчинки Дмитро Саламатов.

Із Волочиської районної лікарні дівчинку направили до Хмельницького. Тато говорить, що до останнього думав, що все минеться і в обласному центрі лікарі скажуть, що в районі помилилися. Але вийшло навпаки.

  • Ми приїхати до Хмельницької обласної дитячої лікарні, нам повторно провели аналізи і відразу ж поставили діагноз гостра лімфобластна лейкемія, нас поставили у групу ризику, сказали, що в дитини перший гострий період. Говорили, що потрібна трансплантація кісткового мозку. Спинний мозок не виробляє потрібні речовини, і через це виникло захворювання крові, як нам пояснили, - говорить Дмитро.

Дівчинка з осені під наглядом лікарів

Мілана з жовтня 2018 року практично весь час перебуває в лікарні. Спочатку дівчинка два тижні пролежала у районній лікарні в Волочиську. Потім ще три місяці у гематологічному відділенні Хмельницької обласної дитячої лікарні. Наразі Мілана з мамою перебуває у клініці “Охматдит” у Києві.

  • Нам потрібна була високодозна хіміотерапія, тут такої не могли нам зробити. Тому порадили у Києві або Львові. У Львові не взялися, то ми поїхали до Києва. Там діагноз підтвердили та сказали про пересадку, - пояснює тато Мілани.

Зверталися до турецьких та італійських клінік

В клініці “Охматдит” на дівчинку чекав складний курс хіміотерапії, після якого Мілана втратила волосся. Наразі дівчинка почуває себе задовільно. Проте без пересадки кісткового мозку їй не обійтися. Подібних операцій в Україні не роблять. Тому батьки звернулися до турецьких та італійських лікарів. Там готові прийняти Мілану в будь-який час, були б лише кошти на операцію. Проте таких у родини немає.

Дмитро звернувся до Міністерства охорони здоров’я України, де пообіцяли надати 110 тисяч доларів на лікування. Загальна сума, яка необхідна Мілані для пересадки кісткового мозку 140 тисяч доларів. Тож сім’я намагається зібрати ще 30 тисяч доларів самостійно та просить допомоги в усіх небайдужих. Тато дівчинки працює на ринку, а мама домогосподарка. Тому для них це просто непідйомна сума.

  • Нам знайомі, друзі назбирали 5,5 тисяч гривень, на ринку мені допомогли трохи ті, хто мене знають. Вийшло ще 6,5 тисяч гривень. Але це капля в морі проти тієї суми, що треба. Ми просимо усіх хто може чимось допомогти, не оминути увагою нашу дівчинку. Їй 8 березня буде лише два рочки. Вона все, що у нас. Ми її дуже любимо, - зі сльозами на очах розповів журналістам тато дівчинки Дмитро Саламатов.

Реквізити та висновки лікарів

Допомогти Мілані Саламатовій можна, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку, яка належить її мамі.

Реквізити: 4149 6293 1086 0788 - мама дівчинки Саламатова Марія Віталіївна

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Kateryna Rozuman

    Таке ж саме вибиває⬆️
  • Olga GRS

    Перевірте дані картки/рахунку, не вдається перевести кошти(

    Галина Білецька reply Olga GRS

    В матеріалі змінили реквізити. Картка тата дійсно заблокована, проте на момент публікації він про це не знав. Публікуємо номер картки мами Мілани Саламатової: 4149 6293 1086 0788 -  Саламатова Марія Віталіївна.
  • Таня Разакова

    Нехай одужує Ваша донечка, бажаю Вам витримки та здоров'я. Життя і здоров'я дитини - це одне з найважливіших питань в нашому житті, його сенс. Бог Вам у поміч, нехай додасться вам сили та віри. Вірте у успіх і вам усе вдасться. Думайте про позитивне - думки матеріальні. Донечці демонструйте свій гарний настрій - це підніме її бойовий дух та надихне на боротьбу. Тримайтесь. Щастя усій вашій сім'ї та здоров'я, особливо Міланочці!!!
  • Таня Разакова

    Нехай одужує Ваша донечка, бажаю Вам витримки та здоров'я. Життя і здоров'я дитини - це одне з найважливіших питань в нашому житті, його сенс. Бог Вам у поміч, нехай додасться вам сили та віри. Вірте у успіх і вам усе вдасться. Думайте про позитивне - думки матеріальні. Донечці демонструйте свій гарний настрій - це підніме її бойовий дух та надихне на боротьбу. Тримайтесь. Щастя усій вашій сім'ї та здоров'я, особливо Міланочці!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up