Без щеплення від кору хмельницьких школярів не допустять до навчання

Без щеплення від кору хмельницьких школярів не допустять до навчання
  • З понеділка, 13 травня, у Хмельницькому стартує спецоперація проти кору.
  • В школах будуть вакцинувати дітей та персонал.
  • Не щепленні дітлахи ризикують опинитися поза навчальним процесом.

У Хмельницькому та області продовжуються спалахи кору. За останній тиждень в регіоні зафіксовано 190 випадків. Загалом з початку року на кір в регіоні захворіло понад 3,5 тисячі осіб. Більша половина з них - діти. Безпосередньо у Хмельницькому було зафіксовано понад 600 випадків.

“Хмельницький - лідирує по кору”

В ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляють, що цілковитим лідером по захворюваності є місто Хмельницький. Також велика кількість хворих зафіксована у Кам’янець-Подільському та Красилівському районах. Наразі доросла захворюваність зрівнялася у показниках із дитячою. Тому у місті проводять посилені заходи безпеки.

  • Зараз у кору найбільш інтенсивний період. тому кількість хворих лише зростає. Наразі дітей і дорослих хворіє половина на половину. Першими у нас перехворіли якраз діти, а зараз період більше дорослої захворюваності. У нас уже другий рік на Хмельниччині рівень підвищеної захворюваності. Проблема у вакцинації. Дорослих вакциновано в порядок менше ніж дітей, тому серед них кількість зафіксованих випадків лише зростатиме, - пояснила лікар-епідеміолог Державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Лариса Калінер.

    Відео дня
    /li>

“Вакцинуватимуть і дітей, і персонал”

Відповідно до проекту МОЗ у Хмельницькому стартує спецоперація по запобіганню кору. Вона передбачає обов’язкову вакцинацію усіх школярів, які не мають протипоказань до даного щеплення. Таким чином планують скоротити рівень захворюваност. З 13 травня у школах Хмельницького запрацюють спеціальні мобільні бригади медиків, які проводять вакцинацію дітей і працівників освітніх закладів.

  • Вакцинацію проведуть в усіх навчальних закладах міста. Наразі школи на місцях самостійно опікувалися цим питанням. Тобто працівники вакцинувалися у своїх сімейних лікарів, з якими мали декларацію, а батьки щеплювали дітей у їхніх педіатрів. З 13 травня вже будуть діяти мобільні бригади по вакцинації, - розповіла виконуюча обов’язки директора департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Людмила Корнієцька.

"Відсторонять від навчання"

Як зазначає Людмила Корніється, вакцинація буде обов’язковою для дітей, вчителів і технічного персоналу закладу. Без щеплень школярів відсторонять від навчання, а персоналу закриють доступ до навчального закладу.

  • Ця міра обов’язкова для дітей та персоналу школи, як технічного, так і педагогічного. Якщо хтось із цього списку не буде вакцинований - їх відсторонять від навчання чи роботи в закладі. Не пройти вакцинацію можуть лише діти, які мають протипоказання до щеплення. Або діти чи дорослі, які мають медичне відведення на час вакцинації через, до прикладу,  застуду чи іншу причину, - пояснила Людмила Корнієцька.

Нагадаємо, що на початку березня Хмельницький відвідала Уляна Супрун, яка розповіла про ефективність даної спецоперації на Львівщині. Там вдалося вакцинувати 26 тисяч дітей. В результаті захворюваність скоротилася майже вдвічі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Valya

    Молодці))
    Хто не хоче вакцинуватись, то потбрібно їх відправляти на Магадан.
    Через просто це "не хочу" і відбуваються спалахи хвороб 3 світу.
  • Олег

    Це всерівно, що біля обробленої цибулі, посадити гнилу цибулю, звичайно обі постраждають, тіки та згниє, а оброблена підпортиться, а чого це вакцинована, послушна дитина має страждати, тратити гроші щоб її придбати,
  • Пірог В.В.

    Хто така Людмила Корніється?
    Де офіційне рішення про заборону? Де офіційно оголошена епідемія корі?

    Олег reply Пірог В.В.

    Шановний, а навіщо чикати епідемії, тфу-тфу вам на язик, нехай Бог боронить
  • Катя

    Це всерівно, що якась баба,хвора  до прикладу спідом, яка не хоче лікуватись, а ходити відвідувати сауни, манікюрні кабінети, спати з чоловіками, кричала б :"Я не хочу пити таблетки, бо це все "кака", а на все інше задоволення в мене є право"

    Назар reply Катя

    Звичайно, надати перевагу лапухам, це її вибір і право,але наражати на небезпеку інших це якось не зовсім правельно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up