Більше 700 тисяч рецептів на "Доступні ліки" виписали для хмельничан у 2018

Більше 700 тисяч рецептів на "Доступні ліки" виписали для хмельничан у 2018
  • Понад 300 тисяч мешканців області отримували ліки безкоштовно або з невеликою доплатою. 
  • Програма "Доступні ліки" діятиме і у 2019. 

Вже другий рік поспіль хмельничани користуються урядовою програмою “Доступні ліки”. Завдяки ній можна отримати потрібні медичні препарати безплатно чи з невеликою доплатою. Програма почала діяти з 3 квітня 2017 року. Відшкодовують вартість ліків за трьома типами захворювань: серцево-судинні, діабет ІІ типу та бронхіальна астма. До переліку входить 261 препарат, 59 з яких є повністю безкоштовними. 

У 2018 році з державного бюджету виділили трохи більше 35 мільйонів гривень на реалізацію цієї програми. Скористалися нею майже 310 тисяч пацієнтів. Протягом минулого року лікарі виписали їм 738 тисяч рецептів. Здебільшого хмельничани купували медикаменти від серцево-судинних захворювань. Про це повідомляють у прес-службі Хмельницької ОДА.

Програма "Доступні ліки" працюватиме і у 2019 році. Проте вже з квітня рецепти на медикаменти лікарі видаватимуть лише в електроному вигляді. Фінансування буде здійснюватися безпосередньо  через Національну службу здоров’я. Це дозволить уникнути затримок з перерозподілом коштів, який траплявся на початку та у кінці місяця. Скористатися е-рецептом можна буде у будь-якій аптеці України, незалежно від того, де він був виписаний.

Відео дня

Єдине але: е-рецепт сімейний лікар зможе виписати лише пацієнту, який уклав з ним декларацію. Саме тому, тим громадянам, які досі не обрали свого лікаря, варто потурбуватися про підписання угоди заздалегідь, аби і надалі мати можливість користуватися Урядовою програмою “Доступні ліки”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up