Болять спина, шия та очі - Супрун розповіла про небезпеку смартфонів

Болять спина, шия та очі - Супрун розповіла про небезпеку смартфонів
Фото: depositphotos.com
  • Неправильне використання смартфону призводить до хвороб шиї, спини та очей.
  • Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як впоратися з цими проблемами.

Надмірне використання смартфонів є причиною болі у шиї та спині. Також від цього можуть виникати проблеми з пальцями та очима.

"У вас часто ниє шия або спина, терпнуть та німіють пальці чи болять очі? Дуже вірогідно, що причина цих симптомів прямо у ваших руках", - написала на своїй сторінці у Фейсбук виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Як зауважила Супрун, справа у тому, що, коли людина дивиться на екран смартфону або набирає текст, то навіть не помічає, наскільки неприродно низько опускає голову. "Ця постава вже отримала свою назву серед науковців як "text neck" - що позначає занадто близьке положення шиї до грудної клітини", - зазначила вона.

Відео дня

А чим нижче людина опускає голову, тим більший тиск створюється на хребет.

Також від одноманітних рухів страждають пальці. Біль, оніміння, поколювання та запалення в суглобах великого пальця руки вже отримали окрему назву - "texting thumb".

Як наголошує Супрун, великий палець не призначений до швидкого набирання текстових повідомлень та одноманітних рухів.

Щоб уникнути негативних наслідків, Супрун радить тримати телефон на рівні грудей або очей, щоб мінімізувати нахил шиї. Також потрібно змінювати пальці, якими набирається текст. Безперервно користуватись смартфоном варто не більше 20 хвилин, а після цього треба зробити невелику перерву.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up