Болять спина, шия та очі - Супрун розповіла про небезпеку смартфонів

Болять спина, шия та очі - Супрун розповіла про небезпеку смартфонів
Фото: depositphotos.com
  • Неправильне використання смартфону призводить до хвороб шиї, спини та очей.
  • Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як впоратися з цими проблемами.

Надмірне використання смартфонів є причиною болі у шиї та спині. Також від цього можуть виникати проблеми з пальцями та очима.

"У вас часто ниє шия або спина, терпнуть та німіють пальці чи болять очі? Дуже вірогідно, що причина цих симптомів прямо у ваших руках", - написала на своїй сторінці у Фейсбук виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Як зауважила Супрун, справа у тому, що, коли людина дивиться на екран смартфону або набирає текст, то навіть не помічає, наскільки неприродно низько опускає голову. "Ця постава вже отримала свою назву серед науковців як "text neck" - що позначає занадто близьке положення шиї до грудної клітини", - зазначила вона.

Відео дня

А чим нижче людина опускає голову, тим більший тиск створюється на хребет.

Також від одноманітних рухів страждають пальці. Біль, оніміння, поколювання та запалення в суглобах великого пальця руки вже отримали окрему назву - "texting thumb".

Як наголошує Супрун, великий палець не призначений до швидкого набирання текстових повідомлень та одноманітних рухів.

Щоб уникнути негативних наслідків, Супрун радить тримати телефон на рівні грудей або очей, щоб мінімізувати нахил шиї. Також потрібно змінювати пальці, якими набирається текст. Безперервно користуватись смартфоном варто не більше 20 хвилин, а після цього треба зробити невелику перерву.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up