Чи можна пірнати в ополонку на Водохреща перехворілим на коронавірус: застереження лікаря

Чи можна пірнати в ополонку на Водохреща перехворілим на коронавірус: застереження лікаря
dyvys.info
  • Багато хто відчуває приплив сил і позитиву після купання у крижаній воді.
  • Але лікар переконує, що така практика є небезпечною для здоров'я. 

У день Хрещення Господнього 19 січня віряни за традицією пірнають у крижану воду. Але варто пам'ятати, що організм людини далеко не завжди готовий до подібного випробування. Така практика може бути небезпечною. Про це ТСН розповів головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

  • "Це дуже великий стрес для організму, великий викид кортизолу, коли людина пірнає, плюс саме переохолодження, організм далеко не завжди є готовим до таких навантажень", — зазначив фахівець

Лікар наголосив, що це особливо небезпечно для тих, хто нещодавно перехворів на коронавірус. Якщо людина перехворіла на COVID-19 пів року тому, "то це ще півбіди, але якщо це відбулося нещодавно" - пірнати в ополонку не рекомендує.

  • "Я навіть не рекомендую займатися спортом місяць, бо бачу, що люди отримують негатив. У мене були пацієнти, які пірнали ще до появи коронавірусу, то в одного пацієнта було загострення герпесу, причому висип з'явився не на губах, а на тілі. Ще від колег знаю про одного пацієнта, у нього відмовили нирки в 60 років після того, як він пірнув у холодну воду. У нього ще розвинулось автоімунне захворювання, можливо, воно в нього й було, але це була як провокація, і лікарі його не змогли врятувати", — розповів лікар.

За словами медика купання у крижаній воді може призвести до серйозних наслідків.

Відео дня
  • "Не час для купання в ополонці, мало того, не йдеться про масові такі заходи. Я б взагалі не рекомендував цим займатися. У мене є ще багато пацієнтів, які займаються моржуванням, але рано чи пізно вони приходили до сильного запалення простати, у них навіть виділялась кров і сеча, були досить серйозні проблеми. У жінок часто це провокує цистит, якщо жінка не готова до таких процедур, відповідно, вона може мати запалення сечового міхура. Організм хитрий і розумний, йому не потрібно робити якісь наднавантаження, він знає, як себе гарно самому під час сну полікувати. Краще цього не робити, бо потім лікарі будуть мастити собі голову, потім будуть версії про повторний COVID-19 і буде багато питань", — наголосив Жиравецький.

Нагадаємо,  на Водохреще в Україні прогнозують морози.

Друзі, а ви плануєте купатися на Водохреще?

  

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Nila Nila

    Пірнання шкідливе здоров'ю. При різкому холоду звужуються судини що приводить до зупинки серця. До цього потрібно готуватися рік.
  • Дмитро Баула

    То в лохдун будуть пірнати, чи ні...?

    Миколай Сивак reply Дмитро Баула

    Дмитро Баула де ти втонеш там і будуть

    Миколай Сивак reply Дмитро Баула

    Вата кучкується тут

    Дмитро Баула reply Дмитро Баула

    Юра Розумний де ?

    Юра Розумний reply Дмитро Баула

    Дмитро Баула будуть
  • Мар'яна Кіраль

    Це гріх треба молитися ане пірнати

    Юра Розумний reply Мар'яна Кіраль

    Мар'яна Кіраль який це гріх, бачу  люди тупіють
  • Юра Розумний

    Прочитав коментарії і побачив скільки  є анцихристів і дебілів, хто хоче той пірнає

    Миколай Сивак reply Юра Розумний

    Юра Розумний тепер розкажи коли зафіксоване перше масове купання на Водохреща в Україні?

    Микола Фомов reply Юра Розумний

    Иды пирнай
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up