Чи забезпечений Хмельницький та область апаратами ШВЛ

Чи забезпечений Хмельницький та область апаратами ШВЛ
Фото ілюстративне
  • В Хмельницькому є 40 апаратів для штучної вентиляції легень. А в області - 114.
  • Ще 10 апаратів місто придбає за кошти з міського бюджету.
  • Для опорних лікарень Хмельниччини їх купуватиме “Епіцентр”.

Кількість інфікованих COVID-19 в Україні зростає з кожним днем. Наразі зафіксовано 549 випадків, 13 з них летальні (дані станом на ранок 31 березня). На Хмельниччині маємо трьох пацієнтів із лабораторно підтвердженим коронавірусом. Двоє - мешканці міста. Ще одна жінка із Волочиського району. 

За даними обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, про загрозу життю пацієнтів не йдеться. Всі отримають симптоматичне лікування згідно із інструкцією. Наразі, за словами голови ОДА, місто та область на 90% забезпеченні необхідним оснащенням для лікування. від держави кілька разів на тиждень надходять нові поставки. Останню область отримала вчора, 30 березня. Сьогодні медикаменти та засоби захисту відправлять по районах. 

На черговому брифінгу в ОДА Дмитро Габінет запевнив хмельничан і в достатній кількості апаратів ШВЛ (розшифрувати). Вони будуть життєво необхідні пацієнтам у разі ускладнень. За словами очільника області, апарати ШВЛ є в кожній центральній районній лікарні області. Загалом їх налічується 114. Ще 32 мають незабаром надійти від “Епіцентру”.

Відео дня

Коли їх отримують в області та куди розподілять, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

“Збираємо по всьому Китаю”

Вже за кілька днів в Україну доставлять перші 100 апаратів ШВЛ, які закупив “Епіцентр”. В рамках цієї поставки на Хмельниччині планують забезпечити 3 лікарні.

За словами Юлії, наразі придбати апарати ШВЛ проблематично. Першу партію уповноважені від “Епіцентру” збирали по всьому Китаю. Адже попит зріс в десятки разів. Вартість таких апаратів коливається від 25 до 45 тисяч доларів.  

Крім апаратів ШВЛ в лікарнях Хмельниччини для реанімаційних випадків будуть використовувати кисневі концентратори. Наразі в області їх 86. 

“Можливо, і 50 не вистачить”

А як забезпечене місто? На це питання журналістам vsim.ua. відповів керівник управління охорони здоров’я ХМР Борис Ткач. За його словами, для початку місто має достатню кількість апаратів штучної вентиляції легень. 

Незабаром за кошти міського бюджету придбають ще 10 апаратів ШВЛ. Таке рішення прийняли на позачерговій сесії міської ради. На купівлю витратять 19,85 мільйона гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up