Загроза коронавірусу: у Хмельницькому додали 19,8 мільйона на медицину

Загроза коронавірусу: у Хмельницькому додали 19,8 мільйона на медицину
Ілюстративне фото
  • Цього року місто залишиться без нових автобусів.

  • Міський голова каже, що надалі будуть скорочувати багато видатків бюджету.

Хмельницькі депутати взялися збільшувати витрати на охорону здоров’я. Для цього Симчишин скликав позачергову сесію. Зазвичай про проведення таких сесій стає відомо напередодні, проте цього разу сайт міської ради повідомив про скликання за 3,5 години до початку. Проте вдалося зібрати достатню кількість депутатів для прийняття рішення.

Проєкт рішення був лише один. Він стосувався перерозподілу витрат міського бюджету. Отож, депутати вирішили відмовитися від придбання десяти нових автобусів для «Електротрансу», яке планувалося зробити цьогоріч. Це дозволило звільнити 19,85 мільйона гривень.

Натомість для медичних закладів міста передбачили гроші на такі витрати:

Відео дня

Після 1 квітня лікарям інфекційної лікарні та працівникам «швидкої» у Хмельницькому встановлять надбавки до зарплати. Все це буде за кошти міського бюджету, сказав після сесії міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

— Буде скасовано багато інших видатків, тому що обов’язково буде перегляд бюджету. Частина видатків буде переглянута, тому що видаткова частина бюджету буде суттєво менша, — сказав міський голова щодо відмови від придбання автобусів для «Електротрансу».

Нагадаємо, що карантин на території всієї України подовжили до 24 квітня. Крім того, запровадили режим надзвичайної ситуації. Таке рішення сьогодні, 25 березня, прийняв Кабінет міністрів України. Змінили також особливості користування громадським транспортом. Раніше у кожному транспортному засобі могло бути до 10 пасажирів. Тепер же ліміт залежатиме від кількості сидячих місць. Пасажирів може бути не більше 50% таких місць

Оперативну інформацію про коронавірус та карантин дізнавайтеся з нашої окремої новини. Також ви можете долучитися до збору коштів на потреби Хмельницької міської інфекційної лікарні за посиланням.

Читайте також: Два фестивалі у Хмельницькому за 2,8 мільйона: чи проведуть їх

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • ОКСАНА

    Аби тільки перевіряли куди ті гроші підуть.Автобус,тролейбус,то його видно,а ці головні лікарі ,або як кажуть  директора,вкрадуть ,спишуть.Вони вміють,працюю в медицині ,все бачимо.
  • Таня

    Гарна новина.
    Хреново те,що за всі 5 смертей від коронавірусу пишуть,  що пацієнти звернулись пізно до лікарні.
    напишіть коли людям звертатись, так щоб не пізно наверняка.
  • Сер Макинтош

    Але з новими кашкаями)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up