Чому варто щодня їсти яблука - поради МОЗ

Чому варто щодня їсти яблука - поради МОЗ
  • Аби не піднімався цукор у крові, не було ризику інсульту та просто для підтримки ваги у нормі. Їсти яблука корисно, переконують у МОЗ.
  • Назвали 6 основних причини, чому їсти ці фрукти необхідно щодня. 

Давно відомо, що їсти яблука корисно. Проте експерти радять надавати перевагу саме помитим яблукам зі шкіркою, адже в ній найбільше клітковини та поліфенолів. Пестицидів ж боятися не слід, бо на фруктах є хіба їхні залишки, а самі пестициди швидко руйнуються на сонці. Пропонуємо ТОП-6 причин від МОЗ, чому варто їсти яблука щодня. 

Яблука містять пектин — розчинну клітковину

В одному яблуку середнього розміру міститься п’ята частина денної норми клітковини. Бактерії, що живуть в кишківнику, утворюють з клітковини жирні кислоти з коротким ланцюгом та незамінні амінокислоти, що нам необхідні. Щодо вітаміну C, то їх в одному яблуку не так багато — десята частина денної норми. 

Яблучна яскрава шкірка — це джерело флавоноїдів, сполук, які мають антиоксидантну дію

Дослідження показали, що споживання яблук та інших яскравих продуктів на чверть знижує ризик раку підшлункової залози. Окрім цього метааналіз про споживання яблук та ризику різних видів раку показав, що яблука допомагають знизити ризики раку легень, а також колоректального раку, молочної залози та шлунково-кишкового тракту.

Яблука зменшують прояви астми і хвороби Альцгеймера

Поліфеноли яблук зменшують прояви астми, хвороби Альцгеймера, а клітковина стає на заваді атеросклерозу і запобігає коливанню рівня цукру.

Яблука в раціоні щодня зменшує ризики появи діабету 2 типу

В одному 9-річному дослідженні було виявлено, що споживання одного або кількох яблук на день зменшувало ці ризики на 28%, у порівнянні з людьми, які не вживали яблук взагалі.

Яблука допомагають берегти здоров’я серця та судин

До прикладу, регулярне споживання свіжих яблук сприяє зниженню рівня тригліцеридів і ліпопротеїнів низької щільності (“поганого” холестерину), але не яблучного соку. Зокрема споживання яблук зменшує ризики інсульту.

Яблука запобігають переїданню та допомагають тримати в нормі вагу

Клітковина в них зберігає тривалий ефект насичення. Водночас дослідники виявили, що регулярне споживання багатих на клітковину та з низьким глікемічним індексом фруктів, особливо яблук, пов'язано з найменшою часткою збільшення ваги з часом.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

11:50 "Слуга народу" з Хмельниччини каже, що не складе мандат через кнопкодавство 11:17 На Хмельниччині у свійської тварини виявили сказ 10:48 Хмельницькі патрульні розшукують Peugeot, який втік з місця ДТП 10:18 На Хмельниччині горів столярний цех Від читача 11:31 КОНСУЛЬТУЄ МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ 09:50 На Хмельниччині затримали екс-посадовця на хабарі (ФОТО) 09:09 Долар трішки схуд. Курс валют на 19 вересня 08:18 19 вересня — Михайлове Чудо: що сьогодні не слід робити 07:07 Смачний сніданок. Як приготувати рум'яні сирники 19:05 Дощі випадатимуть по всій Україні: прогноз погоди на 19 вересня photo_camera 18:29 У міськраді визначили переможців конкурсу «Хмельницький — наш дім» (СПИСОК) 17:37 На Хмельниччині винесли вирок підлітку, який випадково вбив свого однокласника 16:42 Шквальний вітер накрив Хмельницький play_circle_filled 16:26 У Хмельницькому проведуть благодійний ярмарок для допомоги тваринам 15:47 У Хмельницькому розшукують чоловіка, який з ножем напав на пару закоханих play_circle_filled photo_camera 15:42 Підтримка аграрної галузі має становити не менше 1% Держбюджету (прес-служба Сергія Лабазюка) 15:18 Купівля державних облігацій — ефективний спосіб зберегти кошти (Новини компаній) 15:16 Складіть пазл з фото історичної пам’ятки Хмельницького та назвіть її 14:25 З’явилося ВІДЕО аварії, в якій тролейбус збив чоловіка на Кам’янецькій play_circle_filled 13:52 Хмельничанин Андрій просить відремонтувати дорогу біля військової частини в Раковому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up