Чому варто щодня їсти яблука - поради МОЗ

Чому варто щодня їсти яблука - поради МОЗ
  • Аби не піднімався цукор у крові, не було ризику інсульту та просто для підтримки ваги у нормі. Їсти яблука корисно, переконують у МОЗ.
  • Назвали 6 основних причини, чому їсти ці фрукти необхідно щодня. 

Давно відомо, що їсти яблука корисно. Проте експерти радять надавати перевагу саме помитим яблукам зі шкіркою, адже в ній найбільше клітковини та поліфенолів. Пестицидів ж боятися не слід, бо на фруктах є хіба їхні залишки, а самі пестициди швидко руйнуються на сонці. Пропонуємо ТОП-6 причин від МОЗ, чому варто їсти яблука щодня. 

Яблука містять пектин — розчинну клітковину

В одному яблуку середнього розміру міститься п’ята частина денної норми клітковини. Бактерії, що живуть в кишківнику, утворюють з клітковини жирні кислоти з коротким ланцюгом та незамінні амінокислоти, що нам необхідні. Щодо вітаміну C, то їх в одному яблуку не так багато — десята частина денної норми. 

Яблучна яскрава шкірка — це джерело флавоноїдів, сполук, які мають антиоксидантну дію

Дослідження показали, що споживання яблук та інших яскравих продуктів на чверть знижує ризик раку підшлункової залози. Окрім цього метааналіз про споживання яблук та ризику різних видів раку показав, що яблука допомагають знизити ризики раку легень, а також колоректального раку, молочної залози та шлунково-кишкового тракту.

Відео дня

Яблука зменшують прояви астми і хвороби Альцгеймера

Поліфеноли яблук зменшують прояви астми, хвороби Альцгеймера, а клітковина стає на заваді атеросклерозу і запобігає коливанню рівня цукру.

Яблука в раціоні щодня зменшує ризики появи діабету 2 типу

В одному 9-річному дослідженні було виявлено, що споживання одного або кількох яблук на день зменшувало ці ризики на 28%, у порівнянні з людьми, які не вживали яблук взагалі.

Яблука допомагають берегти здоров’я серця та судин

До прикладу, регулярне споживання свіжих яблук сприяє зниженню рівня тригліцеридів і ліпопротеїнів низької щільності (“поганого” холестерину), але не яблучного соку. Зокрема споживання яблук зменшує ризики інсульту.

Яблука запобігають переїданню та допомагають тримати в нормі вагу

Клітковина в них зберігає тривалий ефект насичення. Водночас дослідники виявили, що регулярне споживання багатих на клітковину та з низьким глікемічним індексом фруктів, особливо яблук, пов'язано з найменшою часткою збільшення ваги з часом.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up