Чому варто щодня їсти яблука - поради МОЗ

Чому варто щодня їсти яблука - поради МОЗ
  • Аби не піднімався цукор у крові, не було ризику інсульту та просто для підтримки ваги у нормі. Їсти яблука корисно, переконують у МОЗ.
  • Назвали 6 основних причини, чому їсти ці фрукти необхідно щодня. 

Давно відомо, що їсти яблука корисно. Проте експерти радять надавати перевагу саме помитим яблукам зі шкіркою, адже в ній найбільше клітковини та поліфенолів. Пестицидів ж боятися не слід, бо на фруктах є хіба їхні залишки, а самі пестициди швидко руйнуються на сонці. Пропонуємо ТОП-6 причин від МОЗ, чому варто їсти яблука щодня. 

Яблука містять пектин — розчинну клітковину

В одному яблуку середнього розміру міститься п’ята частина денної норми клітковини. Бактерії, що живуть в кишківнику, утворюють з клітковини жирні кислоти з коротким ланцюгом та незамінні амінокислоти, що нам необхідні. Щодо вітаміну C, то їх в одному яблуку не так багато — десята частина денної норми. 

Яблучна яскрава шкірка — це джерело флавоноїдів, сполук, які мають антиоксидантну дію

Дослідження показали, що споживання яблук та інших яскравих продуктів на чверть знижує ризик раку підшлункової залози. Окрім цього метааналіз про споживання яблук та ризику різних видів раку показав, що яблука допомагають знизити ризики раку легень, а також колоректального раку, молочної залози та шлунково-кишкового тракту.

Яблука зменшують прояви астми і хвороби Альцгеймера

Поліфеноли яблук зменшують прояви астми, хвороби Альцгеймера, а клітковина стає на заваді атеросклерозу і запобігає коливанню рівня цукру.

Яблука в раціоні щодня зменшує ризики появи діабету 2 типу

В одному 9-річному дослідженні було виявлено, що споживання одного або кількох яблук на день зменшувало ці ризики на 28%, у порівнянні з людьми, які не вживали яблук взагалі.

Яблука допомагають берегти здоров’я серця та судин

До прикладу, регулярне споживання свіжих яблук сприяє зниженню рівня тригліцеридів і ліпопротеїнів низької щільності (“поганого” холестерину), але не яблучного соку. Зокрема споживання яблук зменшує ризики інсульту.

Яблука запобігають переїданню та допомагають тримати в нормі вагу

Клітковина в них зберігає тривалий ефект насичення. Водночас дослідники виявили, що регулярне споживання багатих на клітковину та з низьким глікемічним індексом фруктів, особливо яблук, пов'язано з найменшою часткою збільшення ваги з часом.

23
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

15:00 Які гурти виступатимуть на фестивалі "Rock&Buh" у Хмельницькому 14:43 На кладовищах Хмельницького проблеми з постачанням води photo_camera 14:25 В Україні хочуть заборонити ароматизовані сигарети 13:50 Небезпечний "скарб". Понад 30 снарядів знайшли біля села на Ярмолинеччині Від читача 14:11 Підсумки ІІ етапу Кубку області зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді 13:13 У Кам'янці двоє хлопців викрали авто, щоб "покататися" 12:49 Хмельничанин Максим просить відкрити McDonalds у Хмельницькому 12:12 На Хмельниччині "ясновидці" розвели жінку на 40 тисяч гривень 11:47 Встигнути до вихідних: як працюватимуть банки в Україні на великодні свята 11:11 Небезпечного росіянина, який нелегально проживав на Хмельниччині, депортували з України 10:47 Померла хмельницька спортсменка Юлія Лясота 10:33 На Хмельниччині оголосили штормове попередження через вітер 10:15 Дві бригади рятувальників гасили пожежу сухостою у дачному масиві біля Хмельницького 09:45 Професійний майстер-клас та польова кухня: хмельницькі школярі завітали у гості до кінологів play_circle_filled photo_camera 09:43 На чому їздять депутати Хмельницької міської ради (ІНФОГРАФІКА) 09:00 Долар стрімко падає. Курс НБУ на 24 квітня 08:20 23 квітня — День секретаря 08:00 15 вулиць у Хмельницькому залишаться без світла 24 квітня 07:24 Швидкий сніданок: готуємо салат із крабових паличок і помідорів 21:02 Застава за свободу: вибірка з рішень Хмельницького міськрайонного суду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up