Хмельниччина і ще чотири області вже на порозі “червоної” зони - МОЗ

Хмельниччина і ще чотири області вже на порозі “червоної” зони - МОЗ
Фото - apnews
  • Ще у п’ятьох областях України можуть посилити карантин. 
  • Серед них і Хмельниччина.

За крок від посилення карантину перебувають ще п’ять регіонів, в тому числі і Хмельниччина. Червоний рівень епідемічної небезпеки можуть невдовзі запровадити у Житомирській, Луганській, Львівській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, йдеться на сайті МОЗ.

За словами Ляшка, наразі чергова хвиля коронавірусу ще не досягла піку. Однак кожних 2-3 тижні кількість хворих подвоюється. Зокрема, зростає і смертність. До слова, минулої доби померла рекордна кількість людей - 734 українці.

"Сьогодні кількість тих, хто не зміг здолати COVID-19, сягнула максимуму – 734 летальних випадки. Аби не допустити колапсу медичної системи та дати нашим лікарям можливість повноцінно надавати допомогу, ми посилюємо карантинні заходи. Наразі вже вісім областей перебувають на червоному рівні, найближчим часом до них можуть доєднатись Житомирська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області", – сказав міністр. 

Відео дня

Як наголосив Ляшко, у деяких областях показник заповненості ліжок, які дозволяють проводити кисневу терапію, перевищив вже 80%. Йдеться про Донецьку та Запорізьку область. Поступово у  медзакладах розгортають додаткові ліжкомісця, зокрема з підведеним киснем. Загалом, по країні показник завантаженості ліжок із киснем складає 66%. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Читач55

    Киев когда будет в красной зоне.или там все привиты.. козлы позорные
  • Іван Косин

    В Україні вся статистика.брехлива як і влада.

    Юрій Гудок reply Іван Косин

    Так. Хворих набагато більше
  • Ірина Бортюк

    Доктор смерть не спить
  • Юрій Гудок

    Коли нарешті вже той локдаун. Лікарні забиті на 95%. Скільки можна випробувати долю

keyboard_arrow_up