COVID-19 відступає. Скільки мешканців хмельниччини захворіли на “корону” минулого тижня

COVID-19 відступає. Скільки мешканців хмельниччини захворіли на “корону” минулого тижня
Фото ілюстративне
  • Медики кажуть, COVID-19 на Хмельниччині йде на спад.

  • Наприкінці квітня — на початку травня зареєстрували на 45 % менше нових випадків

З приходом весни медики щотижня реєструють зменшення кількості хворих на коронавірус по Хмельницькій області. Актуальні дані статистики за кінець квітня — початок травня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 28 квітня по 4 травня в області на COVID-19 захворіли 250 людей. Це ще на 205 випадків менше, аніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді хворих на “корону” було 455. 

До закладів охорони здоров`я госпіталізували 65 пацієнтів (на 64 менше). Через ускладнення, що пов`язані із супутніми хворобами, померли 3 людей. Натомість одужали 410 хворих.

Відео дня

За даними Всесвітньої організації охорони здоров`я, від початку пандемії в Україні було виявлено понад 5,5 мільйонів випадків захворювання (із них майже 416 тисяч – серед дітей). Внаслідок хвороби померли понад 112 тисяч людей.

Нагадуємо, що днями ВООЗ опублікувала заяву, відповідно до якої COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення. 

Та епідеміологи Хмельниччини кажуть, це не значить, що COVID-19 перестав бути загрозою, це лише свідчення того, що вакцинація населення у світі дала свої результати і завдяки цьому вдалося знизити кількість госпіталізацій та смертності внаслідок хвороби.

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Медики додають, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up