Впав, отямився, гіпс: хмельничани частіше ламають руки у дворах і біля під'їздів

Впав, отямився, гіпс: хмельничани частіше ламають руки у дворах і біля під'їздів
Фото з архіву редакції
  • З понеділка у Хмельницькому тримається морозна температура. 
  • Через мокрий сніг на дорогах і тротуарах утворилась льодова кірка.
  •  За 4 дні на вулицях міста травмувалось трохи більше 90 хмельничан. 

З понеділка у місті тримається мінусова температура. У середу на вулиці було до -16 градусів морозу.  До середини тижня побільшало і хмельничан, які травмувались на вулиці. Загалом з початку тижня до травмпункту звернулось близько 300 мешканців. Третина з них отримали травми на вулицях міста. 

Найбільше травмованих на вулиці було у середу

Якщо у понеділок, 22 січня, з вуличними травмами звернулось 20 людей, то вже у середу, 24 січня, таких було аж 32. Натомість вже вчора, 25 січня, травмованих на дорогах і тротуарах стало менше майже вдвічі. За день до трамвпункту звернулось лише 15 мешканців. 

- Щодня з травмами до нас звертається приблизно 60 людей. Зазвичай третина з них отримали травми саме на вулиці. У кожного четвертого ми дігностуємо переломи. Ламають і руки, і ноги. Таких переломів приблизно порівну. Часто травмуються біля під'їздів і на прибудинкових територіях, - розповідає завідуючий мським травмпунктом Руслан Колесников. 

Відео дня

Як не трамуватись в ожеледицю

  • Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. 
  • При порушенні рівноваги швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
  • Якщо падаєте, стисніться, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов`язково перекотіться - удар, спрямований на вас, розтягнеться і втратить свою силу при обертанні.
  • Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.
  • Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. 
  • Не перебігайте проїжджу частину дороги в ожеледицю. Тоді збільшується гальмівний шлях машини, і падіння перед автомобілем, який рухається, призводить, як мінімум до каліцтв, а, можливо, й до загибелі.

 

Якщо вам таки не вдалося втриматися в ожеледицю і через деякий час відчувається біль у голові, нудота, біль у суглобах, а також утворилися пухлини, терміново зверніться до травмпункту, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

"Потрібно зафіксувати факт падіння"

Сергій Косік, адвокат

- Люди безумовно можуть звертатися до суду в таких випадках. Якщо це вхід до торгового центру, то міська рада виділяє і зобов’язує власників чи орендарів прибирати територію.  Як довести те, що ви впали саме там? В першу чергу, потрібно знайти свідків. Можна викликати «швидку» туди, де ви знаходитесь. Медики зафіксують, де відбулось травмування. Потрібно також звернутись в травмпункт, аби отримати відповідну довідку про те, що внаслідок падіння були заподіяні тілесні ушкодження – перелом ноги чи перелом руки. Можуть бути камери відеоспостереження, які зафіксували цей випадок. Можна звертатись до суду і довести, що це була чиясь недбалість або халатність. Для цього потрібно зібрати всі зафіксовані матеріали – довідку з травмпункту, чеки на лікування. В ході підготовки до судового процесу буде встановалюватись, кому належить територія і хто за неї відповідає.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up