Допомагають військовим: як працює підприємство протезування на Хмельниччині

Допомагають військовим: як працює підприємство протезування на Хмельниччині
Світлини зі сторінки Хмельницької обласної ради
  • #пресслужби

Від 2014-го підприємство надає допомогу військовим.

Планує спробувати допомагати й цивільним, які зазнали поранення під час обстрілів.

Хмельницька облрада розвиток закладу взяла на контроль.

Про людей з обмеженими можливостями фахівці Хмельницького державного експериментально-ортопедичного підприємства піклуються  вже майже 25 років. І не просто піклуються, а ефективно допомагають їм подолати проблеми зі здоров’ям, адаптуватись до звичного життя.

Єдине в області

Підприємство єдине в області має стаціонар первинного, складного протезування, ортезування та реабілітації, який розрахований на 18 ліжко-місць.

Відео дня

Тут пацієнти отримують необхідні медичні послуги та навички використання протезно-ортопедичних виробів та ходьби.

На цьому під час зустрічі з головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк і начальником управління з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради Едуардом Монастирським акцентував директор закладу Олександр Сохряков.

Допомагають пораненим військовим

Від 2014-го в закладі надають послуги з протезування та реабілітації бійців, що повернулися з АТО.

А з початком повномасштабної російсько-української війни всю необхідну медичну допомогу тут можуть отримати важкопоранені на фронті захисники.

«Сьогодні ми маємо величезну потребу в лікуванні та реабілітації наших військових, які постраждали на передовій», – наголосила Віолета Лабазюк.

Розвиток підприємства облрада візьме на контроль

Допомагати в закладі планують й цивільним, які зазнали важких поранень під час обстрілів, зокрема й у регіонах, де тривають активні бойові дії.

«Обов´язок держави – забезпечити якісне протезування для усіх, хто того потребує, - підкреслили очільниця облради. - Зокрема й для мешканців нашої області. Ресурси та мотивацію для цього маємо».

Подальший розвиток Хмельницького державного експериментально-ортопедичного підприємства перебуватиме на контролі обласної ради, інформують в пресслужбі установи.

У планах – розглянути питання його ефективного функціонування на засіданні профільної комісії обласної ради.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Поліщук

    Нікому не раджу звертатися на це підприємство.Потім пошкодуєте.Звернувся  щоб зробили протези. Жах
  • Юрій Гудок

    Якщо це те що на раково біля переїзду то там жах. Приїхали робити взуття ортопедичне під відповідну стопу для особи. Нам через місяць видали взуття що взагалі не підходе. Потім одна з працівниць призналася що вони роблять найпоширеніші закази на перед і продають їх як під замовлення потім людям. От така ситуація

keyboard_arrow_up