Герметичний пакет-мішок та закрита труна: як ховають померлих від коронавірусу в Україні

Герметичний пакет-мішок та закрита труна: як ховають померлих від коронавірусу в Україні
Ілюстративне фото
  • Померлих від COVID-19 щодня більшає.

  • Станом на ранок 1 квітня померло 17 людей.

  • У МОЗ розробили спеціальні правила поховання пацієнтів.

Щодня в Україні зростає кількість пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19. І щодня зростає кількість померлих від неї. Процес поховання у таких випадках має свої особливості. Адже потрібно вберегти рідних та близьких померлого від інфікування. У Міністерстві охорони здоров’я розробили правили поховання померлих від COVID-19. Про це йдеться у розпорядженні головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Правила поховання передбачають, що тіло померлого перед обрядом поховання потрібно обробити дезінфекційним хлорвмісним розчином. Після цього запакувати у непроникний герметичний пакет-мішок. Труна для поховання або кремації померлого має бути щільно закритою. Під час здійснення поховального обряду в приміщенні має бути не більше однієї людини на кожні 10 квадратних метрів. Відстань між ними має бути не меншою за півтора метри.

Розпорядження також покладає обов’язки на органи місцевої влади. Вони мають вести облік всіх, хто був на обряді поховання. Збирати мають таку інформацію:

Відео дня

Нагадаємо, що станом на ранок сьогодні, 1 квітня, в Україні було 669 випадків інфікування коронавірусом, тому числі 17 летальних. На Хмельниччині зараз 6 випадків, летальних серед них немає. Оперативну інформацію щодо поширення COVID-19 дізнавайтеся з нашої окремої новини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Pank Rock

    Я за кремацию, давно пора, а то тупо скоро вся земля будет одно сплошное кладбище, уже места нет , а кремация удобно и не нужно заморачиваться.
  • Таня

    яка кремація о боже))))))))))))
    в нас то і крематоріїв немає.
    А як зроблять то куча людей помре від шоку що коїться
    це не в нашому менталітеті кремувати...
    в нас вічно посиделки батюшки хавчик і випивка. похорони роблять як свято , дехто влазить в борги щоб накормити голодних співчуваючих
  • Ольга Давиденко

    ¡ННА Кушнир  Войдите на сайт МОЗ Украине !А потом коментируйте
  • Оля Ленкова

    Вообще-то, кремация должна быть... Только так
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up