Хворі лікарі та посилення карантину: важливе та цікаве за 1 квітня

Хворі лікарі та посилення карантину: важливе та цікаве за 1 квітня
  • В Україні триває 21 доба карантину через коронавірус.
  • Щодня випадків інфікування SARS-CoV-2 стає все більше. 
  • Переглядайте оперативну інформацію про всі події. 

У світі триває пандемія коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу COVID-19. Перші випадки захворювання зафіксували в китайському місті Ухань ще у грудні 2019 року. З того часу вірус поширився на понад 200 країн світу, в тому числі й Україну.

Через поширення COVID-19 світ "пішов на карантин". В країнах ввели ряд заборон та обмежень. У цій новині ми будемо повідомляти вас про головні події цього дня в Україні та Хмельницькому.

Слідкуйте за оновленнями, щоб бути в курсі найважливішого.

Відео дня

Головне за 1 квітня

22:30 - за інформацією УНІАН з посиланням на головного лікаря Хмельницької інфекційної лікарні, в області COVID-19 виявили у двох медиків. Це 51-річна жінка із військового госпіталю (стан середньо-важкий) та лікар, який, попередньо, контактував із поляком. Стан чоловіка оцінюють, як важкий і він перебуває в реанімації.

Також додають, що перший тест у 29-річної дівчини, яка першою захворіла в області, був негативним. Повторний мають провести через два дні.

22:00 - в Україні зафіксовано 794 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Також зафіксовано 20 летальних випадків від COVID-19. Загалом 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

21:10 - підготували для вас підбірку фільмів про епідемії та віруси.

20:00 - у хмельничанки виявили коронавірус. Це сьомий випадок в області.

18:45 - на Хмельниччині визначили три медзаклади, які в першу чергу мають приймати інфікованих коронавірусом. Вони розташовані у Хмельницькому, Славуті та Дунаївцях, проте всіх пацієнтів везуть у Хмельницький. Ми дізналися, чому так відбувається.

17:45 - в Україні дозволили працювати продуктовим ринкам, проте лише за умови дотримання заходів безпеки. У Хмельницькому базари все одно не працюватимуть - такою є принципова позиція Хмельницької ОДА. Проте продовжить роботу ринок "Дубове", який працює для оптових покупців.

17:00 - кількість підозр на COVID-19 постійно зростає. Більшість випадків через відверту нерозважливість та ігнорування обмежувальних заходів. Саме тому влада Хмельницького прийняла рішення посилити карантинні заходи.

16:30 - у поліції розповіли, скількох хмельничан уже оштрафували за порушення карантину.

16:00“Лікарі, які контактували із зараженим шепетівчанином, не підуть додому” - ОДА.

15:30Герметичний пакет-мішок та закрита труна: як ховають померлих від коронавірусу в Україні

14:50 - У Хмельницькому в лікаря виявили Covid-19

14:00 - “Відмовляю собі в м’ясі”: як живуть хмельничани, які залишились без заробітку через карантин.

13:00 -  в Хмельницькій області зареєстровано 6 підтверджених випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19. Протягом останньої доби встановлено захворювання 3 особам: 2 жителям м. Хмельницького та 1 жителю Шепетівки. Контактні особи встановлені, люди перебувають під наглядом ПМСД та на контролі обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Проведено заходи із знезараження приміщень, де перебували нові хворі.

12:00 - у Хмельницькому священники намагалися "вбити" коронавірус святою водою. Напередодні вони їздили вулицями міста та кропили їх під звук церковних дзвонів. У ПЦУ такі дії назвали блюзнірством.

11:00 - станом на ранок 1 квітня в Україні загалом підтверджено 669 випадків COVID-19. Про це інформують в Центрі громадського здоров'я. Усього зафіксовано 17 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 10 людей вже одужали.

10:30 - хворого на коронавірус чоловіка з Шепетівки везуть у Хмельницький: що відомо.

10:00 

9:00 - на ранок в інфекційній лікарні 5 хворих з Covid-19. Серед всіх усіх хворих в інфекційній лікарні - 20 з діагнозом пневмонія, 16 хворих з пневмоніями у міській лікарні, 8 у міській дитячий.
Підозр немає.

8:00 - на Хмельниччині невідомі побили авто, яке возило труну із закликом дотримуватись карантину.

Головне за 31 березня

22:00 - в Україні підтверджено 645 випадків COVID-19. Усього зафіксовано 17 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 10 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

 

21:30 - у Хмельницькій області кількість хворих на COVID-19 подвоїлася. Якщо зранку оперативний штаб при ОДА повідомляв про три випадки, то о 21:30 надійшла нова інформація. Лабораторно підтверджених випадків вже шість.

18:25 - Чи забезпечений Хмельницький та область апаратами ШВЛ​​​​? Дізнайтесь ТУТ 

17:45 - за період карантину в місті народилося 146 дітей, з них - дві двійні, - повідомляє​ Олександр  Симчишин, мер Хмельницького.

16:00 - третина громадян України, що живуть і працюють в Польщі, заявили про втрату або суттєве обмеження роботи у зв’язку з пандемією коронавірусу, пише "УП". 60% опитаних українців стверджують, що вони відчули наслідки обмежень, введених польським урядом через пандемію COVID-19. 30% опитаних втратили роботу або повинні були суттєво її обмежити. 27% мали інші проблеми з працевлаштуванням. 3% опитаних втратили помешкання. Понад половина опитаних заявили, що не бояться коронавірусної інфекції. 

15:30 - відтепер у оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації можна зателефонувати на мобільний номер.

15:00 - про третій випадок коронавірусу стало відомо сьогодні. Як виявилося хворобу підтвердили у 63-річної мешканки Волочиського району, яка нещодавно повернулась з Італії. Про це повідомили в Хмельницькій обласній адміністрації. Окрім того, сьогодні зареєстрована 1 нова підозра на COVID-19. Це 21-річна дівчина з Кам’янець-Подільського району.

14:00 - 63,5% від усіх виявлених випадків COVID-19 в Україні належать до вікової категорії від 30-ти до 60-ти років.

12:00 - на в’їздах до Хмельницького обладнали чотири контрольно-пропускних пункти для вибіркової зупинки транспортних засобів. Розташовані вони на трасах зі сторони Кам’янця-Подільського, Тернополя, Старокостянтинова та Вінниці.

10:15 - усі картки Ощадбанку, термін яких спливає під час карантину, будуть активні до 1 липня 2020 року.

10:00 - Станом на ранок 31 березня в Україні підтверджено 549 випадків COVID-19. Усього зафіксовано 13 смертей від COVID-19 в Україні. Загалом 8 людей вже одужали, з них двоє дітей. Про це повідомили у Центрі громадського здоров'я.

9:00 - влада Кам’янця йде у неоплачувану відпустку через коронавірус.

8:00 - у Хмельницькому виявили третього хворого на COVID-19.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Таня

    Чому не пишуть якими тестами роблять аналіз, фірма і країна виробник
  • Таня

    І тільки Німеччина за весь йечас час має біля 750 померлих всього.
    Але це Німеччина!
  • Таня

    Я то не дуже хожу до лікарів, але коли весь світ закрився у собі зі своїми проблемами а в нас все неготово ( і в Америці неготово уявіть) то мені їх шкода...то осуждую то ні. але кинути їх отак без нормального захисту з хворими. без тих апаратів ШВЛ для дихання.
    о боже
    вон лікарі Одеси зробили звернення , до президента. Бо в них ніхрена не готово а про їх лікарню написали що все ок
    Боже боже. А скільки траншів набрали. в МВФ і ще не віддали
    А тепер уявіть як Україні треба буде допомогу, а ніхто не допоможе. у всіх так само

    Vitalii Yuriyovich reply Таня

    Подякуйте Супрун і її реформі. Від сьогодня лікарень не має, є комунальні заклади. І тепер буде потрібно за все платити, якщо вас не направить сімейний лікар. А воно йому нада - він сам все "лікує".
    Тобто тепер якщо ви попадате в трамву без направлення сімейного лікаря - платіть.

    Таня reply Vitalii Yuriyovich

    Я не можу їй подякувати. це в нас народ такий тупенький що все ковтає і мовчить і далі  буде все ковтати.   Подивимось що далі. Бо в 1930-33 роках вони мовчали і вмирали з голоду

    Dr.Mozes reply Vitalii Yuriyovich

    Розберіться в питанні, порівняйте і не пишіть дурниць!

    Vitalii Yuriyovich reply Dr.Mozes

    почитайте за другий етап реформи, де чітко вказано - лікування профільними спеціалістами  без направлення сімейним лікарем - за кошти пацієнта. Безкоштовно тільки інсульти, інфаркти, роди - все. За трамви там нічого не вказано

    Dr.Mozes reply Vitalii Yuriyovich

    І що?Складно укласти угоду з сімейним лікарем?А стразова медицина?Чи, може, якось по іншому функціонує медицина у, скажімо, Німеччині чи Португалії?
    Читали про дзвін, але не знаєм до чого він...

    Vitalii Yuriyovich reply Dr.Mozes

    мені не цікаво як там в Німеччині чи в Португалії, я живу в Україні, доречі з українськими зп

    Vitalii Yuriyovich reply Dr.Mozes

    цікава ви людина, не дай Бог ви зломаєте руку - куди першим чином ви підете - в трампункт? Чи до сімейного лікаря? Та ба, до нього ще й записатись потрібно. А як в нього сьогодні не прийомний день?

    Vitalii Yuriyovich reply Vitalii Yuriyovich

    і по суті в конституції України записано - У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно.

    А виявляється що згідно чинного законодавства безкоштовна вона не у всіх випадках.

    Таня reply Vitalii Yuriyovich

    ну і плюс купляти всі ліки. а що саме безкоштовно я не зрозуміла. всі платять, всі мовчать

    Таня reply Vitalii Yuriyovich

    Порушення Конституціхї зараз на кожному кроці
    якщо скоро в містах будуть видавати талон на прохід в магазин чи поліція буде питати куди йдете чи таке схоже - то це порушення прав і свобод громадян, против Конститутції. Надз стан не введено.
    А як ввести то чому. Що сталося?
    Ви не лежали в лікарні та і слава богу, а мені прийшлось платити щоб людині надали допомогу. Це в стаціонарі. Не швидка. так що яка там конституція

    валентина reply Vitalii Yuriyovich

    Инсульты инфанты??Дааа Дааааааа Сново будут перепады температуры днём и ночью, или через день (-) и (+) ,  туманны с 21,27 вечера , облака на уровне второго етажа , ветер 14-15 балов
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up