Хмельничан просять здати кров: які умови і деталі

Хмельничан просять здати кров: які умови і деталі
  • У Хмельницькому шукають донорів крові.
  • Резус-фактор і група не мають значення.

Волонтери просять хмельничан стати донорами. Збирають кров для літніх людей, які борються з важкою хворобою. Пацієнти перебувають у гематологічному відділенні Хмельницької обласної лікарні. 

Кров для оперативного переливання потрібна у найближчі дні - 1 і 2 червня. Зазначають, група крові та резус-фактор значення не мають. 

  • Нам потрібні донори для самотньої літньої жінки, яка довгий час лікується від важкої хвороби. Враховуючи те, що будуть необхідні великі дози набору, то перевага надається чоловікам або жінкам вагою більше 65 кілограмів. 400 мл - це дуже велика доза, тому для донації беруть переважно старших жінок та чоловіків. А у нас в базі донорів - більшість молодих дівчат і хлопців, - пояснює Тетяна, волонтер проєкту “Стань донором - подаруй краплю надії”. 

За словами волонтерки, наразі з потребами у крові найчастіше звертаються пацієнти з обласної лікарні, які мають онкозахворювання.

Відео дня

Здати кров можна у Центрі служби крові за адресою: вулиця Сковороди, 29. Під час реєстрації потрібно зазначити медзаклад, де перебуває пацієнт.

Деталі:

Для детальної інформації можна звернутись за номером: 068 344 5139 - координатор Тетяна.

Довідка:

“Стань донором” - це соціальний проєкт, який було створено на базі студентського профкому Хмельницького національного університету 2017 року. П’ять років активісти рятують людські життя, залучають хмельничан до донорства. Протягом цього часу до проєкту залучили понад 400 осіб.
 
Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up