У Хмельницькому закриють Центр масової вакцинації від COVID-19 (ВІДЕО)

У Хмельницькому закриють Центр масової вакцинації від COVID-19 (ВІДЕО)
Фото Суспільне Хмельницький
  • З 1 червня припиняє свою діяльність Центр масової вакцинації на Володимирській.

  • Де можна буде отримати щеплення?

  • Також дізнавайтесь статистику захворюваності та смертності від COVID-19.

 

 

Від початку російсько-української війни в Хмельницькій області  захворіло на COVID 10 147 людей. З них померли 124 людини.

Загалом  понад 44 тисячі осіб зробили щеплення проти коронавірусної інфекції.

Про це Суспільному розповів директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич.

Відео дня

Понеділок, 30 травня, дванадцята година дня. В центр вакцинації в середмісті Хмельницького на щеплення прийшло кілька людей. Хмельничанин Анатолій Проскурович вакцинується третьою дозою.

«Я працюю з дітьми. Третя доза, за словами нашої медсестри й керівництва навчального закладу - обов’язкова, тому я прийшов вакцинуватись», - говорить чоловік.

Лікарка мобільної бригади Людмила Хаба повідомила, що  центр вакцинації з 1 червня припиняє роботу через невелику кількість відвідувачів. Завтра тут ще можна встигнути отримати щеплення вакцинами Pfizer та  CoronaVac. Далі всіх охочих вакцинуватимуть в амбулаторіях. Нагадаємо, що Всім вже писав про графік роботи закладів, де роблять щеплення від COVID-19.

«Перед початком війни за день щеплювалось 100-150 людей. Зараз – 30-35 людей за день ми вакцинуємо», - каже лікарка мобільної бригади.

Як розповіла медична директорка Хмельницької інфекційної лікарні Нінель Марцонь, в ковідному відділенні закладу зараз лікується 7 хворих.

«Двоє хворих перебувають в реанімаційному відділенні в критичному стані. Але це люди, яким вже понад 80 років. Вони лікуються вже понад місяць», - розповідає Нінель Марцонь.

За її словами, в лікарні перебувають киснезалежні пацієнти та переселенці. Тенденція спаду захворювання, каже Нінель Марцонь, як і минулого року, спостерігається влітку.

«В нас зараз більше випадків, коли хвороба протікає в легшій формі й такі люди перебувають вдома. Це пов’язано з тим, що досить велика кількість людей отримала щеплення. Люди стали в легшій формі хворіти, особливо люди молодого і середнього віку. Ми очікуємо спалах коронавірусної інфекції вже в осінньо-зимовий період», - каже медична директорка.

Деталі дізнавайтесь з відео:

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Таня Хепгезер

    Невже ,а де COVID прдівся:)???
  • Yulia Kaminska

    Афера заморожена на час війни?)
  • Олександр Стаднік

    Вже мавпячий сказ почався,скоро буде нова вакціна
  • Ірина Бортюк

    Кажуть скоро знову ковід?

keyboard_arrow_up