Хмельницькі медики готуються до ймовірної епідемії холери: деталі

Хмельницькі медики готуються до ймовірної епідемії холери: деталі
Фото ілюстративне
  • Хмельницька інфекційна лікарня обладнала спеціальне відділення для хворих на холеру. 

  • Дізнавайтесь про профілактику та симптоми хвороби.

Офіційно холера в Україні ще не підтвердження. Занепокоєння викликає гуманітарна катастрофа у Маріуполі, де неможливо провести належне поховання загиблих. До слова, спалах холери вже був у цьому місті в 2011 році.  

До Хмельницького  приїздять люди з різних куточків України, вони можуть бути потенційними розповсюджувачами збудника небезпечної інфекції. За останні 30 років в місті не трапилось жодного випадку цього страшного захворювання. Усіх пацієнтів інфекційних відділень обов'язково перевіряють, щоб виключити саме такий діагноз. 

У разі потреби “холерний шпиталь” на 10 місць можуть оперативно розгорнути на базі ковідного відділення Хмельницької обласної інфекційної лікарні.

Відео дня

Медики попереджають, що заразитись можна через інфіковану воду, продукти чи від носія захворювання. Інкубаційний період триває від 1 до 6 діб

Симптоми захворювання схожі на кишкову інфекцію.

“При холері одразу розпочинаються неспинне блювання та пронос. Небезпека захворювання в тому, що дуже швидко настає зневоднення. Хворий може втрачати свідомість. Своєчасна лікарська допомога дуже швидко виводить хворого з цього стану”, - розповідає завідувачка боксованого інфекційного відділення для дітей Лариса Ярош.

В лікарні є все необхідне для проведення аналізів та лікування таких пацієнтів. У палатах підготували спеціальні ліжка та матраци з дірками посередині для ймовірних хворих на холеру.

Деталі дізнавайтесь з відео:

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Max Forosov

    Сподіваюсь що лікування хоч безкоштовне буде...

    Олена reply Max Forosov

    Блажен, кто верует (ни в коем случае не хочу Вас обидеть)... От коронавируса тоже грозились бесплатно лечить всех (человеческая жизнь же у нас наибольшая ценность согласно Конституции), и что в итоге? Дай Бог, чтобы хотя бы эта зараза нас обошла стороной.
  • Ілля Вознюк

    А попередити? А перевіряти усіх заїзжаючих не варіант?

    ЧитачЧитачів reply Ілля Вознюк

    Варіант. Вийди хоч на один в'їзд у місто і перевіряй.

keyboard_arrow_up