У Хмельницькому медики прооперували сержанта зі складним пораненням ніг

У Хмельницькому медики прооперували сержанта зі складним пораненням ніг
Фото ілюстративне
  • Захисник отримав поранення у бою на території Донеччини. 

  • Він отримав множинне вибухово-уламкове поранення ніг. 

  • Із поля бою його евакуювали до Хмельницького. 

У Хмельницькому вчергове допомогли захиснику, який постраждав в боях за Україну. 53-річний киянин — старший сержант Збройних сил України. Під час бойових дій у Донецькій області чоловік отримав множинне вибухово-уламкове поранення ніг. Про це повідомили в обласному серцево-судинному центрі. 

На полі бою йому надали на місці першу медичну допомогу. А в польовому шпиталі — первинну хірургічну обробку ран. Звідти бійця евакуювали до Хмельницького та госпіталізували у військовий шпиталь. Тут йому видалили уламки та виконали повторну хірургічну обробку.

Проте, чоловіка почали турбувати болі в ділянці рани лівої гомілки. Вона затерпала та були відчутні поколювання, також спостерігалось порушення чутливості та набряк лівої ноги. Ультразвукове дослідження показало, що в киянина є аневризма артерії нижньої кінцівки. Тож військового скерували у «Хмельницький обласний серцево-судинний центр».

Відео дня

Провівши обстеження, фахівці діагностували посттравматичну аневризму задньої великогомілкової артерії лівої ноги — патологічне розширення артеріальної судини в результаті ослаблення чи пошкодження її стінки. Медики провели операція і встановили військовому ендоваскулярний імплантант стент-графт.

Імплантація пройшла успішно. Отримавши післяопераційну терапію чоловік був у значно кращому стані. Тож його перевели у військовий шпиталь для подальшої реабілітації. Допомогу захиснику надали повністю безкоштовно.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Nina Antoniak

    🙏🙏🙏♥️
  • смешной кипишной

    З Донецька везли в Хмельницький,щоб прооперувати? Ви шо йобнуті? Це так відносяться до тих хто країну захищає.
  • Тамара Саницкая

    🙏💓

keyboard_arrow_up