Вимагання грошей, неетичне поводження та інше. На які медзаклади Хмельниччини скаржаться пацієнти (ОНОВЛЕНО)

Вимагання грошей, неетичне поводження та інше. На які медзаклади Хмельниччини скаржаться пацієнти (ОНОВЛЕНО)
  • За рік до НСЗУ надійшло 36 скарг на медзаклади Хмельницької області.
  • Що було не так?
  • Підготували інфографіку.

Коли пацієнти зіштовхуються з труднощами щодо отримання медичних послуг, вони мають можливість подати скаргу в НСЗУ. Так, за останній рік на медзаклади Хмельницької області поскаржилося 48 людей. Такими є дані станом на 30 листопада цього року. 

Серед медзакладів, на які скаржилися - лікарні в Хмельницькому та містах області

Найчастіше скаржилися на вимагання грошей за надання медпослуг, витратних матеріалів та лікарських засобів чи укладання декларацій. Таких заяв було 17. Найменше скарг на надання медичних послуг передбачених ПМГ у неповному обсязі - 1.

З-поміж медзакладів, на які скаржилися люди - Хмельницький обласний протипухлинний центр, обласна дитяча лікарня, Хмельницький міський перинатальний центр, міська інфекційна лікарня, Хмельницька обласна лікарня та інші заклади, які функціонують по області.

Відео дня

Детальніше із кількістю та класифікацією скарг за кожним медзакладом знайомтеся далі в інфографіці. Всі дані - з аналітичних дашбордів НСЗУ. 

 

 

 

Як подати скаргу

Подати звернення до НСЗУ можна через електронну форму на сайті або за безкоштовним номером 16-77. 

Рекомендації щодо подачі звернення:

1. Зазначте прізвище, ім’я та по батькові пацієнта, дату народження (у форматі день, місяць, рік народження) і зазначте дату події, яка сталася з пацієнтом.

2. Правильно вкажіть назву лікарні. Якщо маєте змогу, додайте код ЄДРПОУ — його легко знайти в інтернеті.

3. Напишіть посаду, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка вимагала оплату за медичні послуги, ліки чи інші матеріали.

4. Детально опишіть ситуацію. Наприклад, які саме ліки у вас вимагають докупити. За можливості зазначте суму коштів, яку вам довелось витратити або яку з вас вимагали. Додайте копії чеків на ліки чи медичні послуги, які довелося придбати за власний кошт.

5. Вкажіть свої контакти, які допоможуть з вами зв’язатися: номер телефону, електронну адресу.

У НСЗУ додають: для того, щоб скарга мала позитивний результат, важливо надати якомога більше фактів та доказів того, що сталося.

Подати звернення до НСЗУ може сам пацієнт або його уповноважена особа. В останньому випадку потрібно надати документ, який підтверджує право подавати звернення від імені пацієнта. 

Документами, що підтверджують повноваження представника, можуть бути, наприклад, довіреність фізичної або юридичної особи, свідоцтво про народження дитини або рішення про призначення опікуном. Довіреність фізичної особи має бути посвідчена нотаріально.

Читайте також: Неблагополучні пологи і дитяча кома. Жінка звинувачує медиків лікарні у Волочиську

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • Ирина Ирина

    Відзиваю свою угоду і поновляю медичні допомоги всім хто живе рядом
  • Таня Гутнік

    Хіба таке робиться тільки у Хмельницькому,?
  • Vita Soroka

    Таке не тільки у Хмельницькому а по всій Україні
  • Anri Vinnitskiy

    Дайте їм  шанс... *Хуже не будет*)

keyboard_arrow_up