Хмельницькі медики врятували ногу військовому від ампутації

Хмельницькі медики врятували ногу військовому від ампутації
Тут і далі фото ХОССЦ
  • Солдат скаржився на біль в правій нозі. 

  • У нього набрякли гомілки та стопи і він кульгав. 

  • Медики провели обстеження та прооперували бійця. 

Захисник родом із Красилівщини. Він — солдат-стрілець однієї з військових частин. Близько року тому у 57-річного бійця почала боліти нога, коли він ходив. Місяць тому, коли інтенсивність болю посилилась, він звернувся у Старокостянтинівський військовий госпіталь. Звідти його направили на консультацію судинного хірурга у Хмельницьку обласну лікарню.

Чоловік скаржився на біль у правій нозі, у нього набрякли гомілки та стопи, він кульгав. Медики зробили йому УЗД артерій ніг та помітили оклюзію (закриття просвіту) правої стегнової артерії і стенози (звуження) клубових артерій. Після того захисника відправили на лікування у відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології «Хмельницького обласного серцево-судинного центру».

Відео дня

Там провели додаткові обстеження. Лікарі виявили численні ураження судин на фоні атеросклерозу та варикозу. Військовому діагностували облітеруючий атеросклероз та масивне ураження судин ніг. Медики кажуть, це небезпечний стан, який без належного лікування та вчасно виконаної операції призводить до некрозу тканин та ампутації.

Операційна бригада провела черезшкірне втручання на всьому протязі ураження судин. Прохідність судин нижніх кінцівок відновили і вже через 2 дні стан пацієнта покращився. Його перевели для подальшої реабілітації у Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни. Про це розповіли у Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі

Читайте також: Де в Хмельницькому можна безкоштовно отримати милиці, інвалідний візок чи ходунки: подробиці

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Наталія Феденько

    Дякую за нашого захисника воїна ви молодці.
  • Hanna Okriak

    Честь !!!
  • Галина Грицюк

    ЩИРО ДЯКУЮ.МОЛОДЦІ!
  • Алёна Нышта

    Молодці!Нехай Господь вам допомогає творити добро!

keyboard_arrow_up