Інфекційна лікарня переповнена: куди госпіталізуватимуть хмельничан

Інфекційна лікарня переповнена: куди госпіталізуватимуть хмельничан
  • В інфекційній лікарні перебуває 150 пацієнтів.

  • Хворих з Хмельниччини вже госпіталізують до Славути та Дунаївців.

Інфекційна лікарня у Хмельницькому визначена як основний медичний заклад для госпіталізації хворих з COVID-19. Зараз там перебуває 150 осіб. Таким чином ресурси лікарні є вичерпаними. Про це сьогодні, 17 серпня, під час онлайн-брифінгу розповів голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет. У лікарні можна розгорнути й більшу кількість ліжок, проте в такому випадку буде знижена ефективність надання медичної допомоги.

Голова ОДА розповів, що надалі пріоритет у госпіталізації до інфекційної лікарні буде надаватися мешканцям Хмельницького та найближчих населених пунктів. Мешканців північної частини області будуть госпіталізувати у Славутську районну лікарню, а мешканців південної — до Дунаєвецької районної. У Славутській районній лікарні зараз перебуває один пацієнт з COVID-19, у Дунаєвецькій районній — два пацієнти. Загалом в області 153 хворих лікуються стаціонарно.

Куди госпіталізуватимуть мешканців Хмельницького, залежатиме від кількості вільних місць в інфекційній лікарні. Цей показник може змінюватися, адже час від часу хворі одужують, а після цього їх виписують. Інфекційна лікарня прийматиме пацієнтів з міста, якщо там будуть вільні місця. Якщо ж ні, хмельничан госпіталізуватимуть у Славуті або Дунаївцях.

Відео дня

— Зважаючи на ситуацію, яка склалася, зараз пріоритет в госпіталізації буде надаватися тим особам, які мешкають або навколо міста Хмельницького, або в місті Хмельницькому, тобто за географічною ознакою. Ми запустили ще дві лікарні, одна буде обслуговувати більше територію на півночі, інша на півдні. Може така ситуація скластися, що когось з хмельничан доведеться покласти в іншу лікарню області, це не є виключено. Звичайно, будуть виписуватися, але ми не знаємо, скільки буде хворих в місті Хмельницькому, — сказав Дмитро Габінет.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо про смерть ще однієї людини з COVID-19. Це 65-річна жінка, яка лікувалася у Шепетівській районній лікарні. Коронавірус в неї виявили вже після смерті.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • Антоніна Сушко

    А  яке  лікування  від  цеї  хвороби ????????  Вже  так  давно  вони  хворіють  і ще  ніхто  ні  один  не  задав таке  питання  тільки  те  і  чути  лікарні  переповнені  одягайте    намордніки  і  мийте  руки  !!!!!  Маска  і  миюче  це  не  вихід  !!!!!  Якщо  ніхрена  не  робити  то  для  чого  в  лікарню  ложити  ждома  теж  можна  вмерти  !!!!
  • Андрій Могильний

    150 хворих на короня? в статті не уточнюють. І взагалі у нас що вже реально не залишилось інших інфекційних захворювань???
  • Александр Овчинников

    Експеремент covid-19 продовжується,паніка нагнітається.
    Нам залишається залишатись здоровими.
  • Алена Мельник

    Це що - чорний гумор? Хворих мешканців Хмельницького возитимуть до Славути чи Дунаєвець? Чому з районів у міську інфекційну, а хмельничан до Славути????!!!! Невже у нас немає обласної лікарні, куди можна було б госпіталізувати пацієнтів з районів???!!!! Чому не встановили певний ліміт заповнення МІСЬКОЇ інфекційної лікарні іногородніми?!! Чим займалося керівництво області? Чому свої проблеми завжди вішають на місто??!!!

    Natalie Dumanskaya reply Алена Мельник

    в іншу область будуть класти, Cлавута чи Дунаєвці не обласний центр!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up