Інтерферони: як діють та коли застосовують? (новини компаній)

Інтерферони – це складова частина захисного механізму організму. Ці протеїни синтезуються клітинами імунної системи для боротьби з різноманітними вірусами. Якщо якість та кількість власних інтерферонів в організмі буде недостатньою, то треба вводити такі речовини ззовні.

Дізнатися, які бувають препарати зі штучним  інтерфероном можна на сторінці https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/interferonyi. Електронна медична інформаційна система Аптека 9-1-1 допоможе здійснити бронювання вибраного препарату та купити його за доступною ціною в одній з надійних партнерських аптек. Замовлення можна отримати за допомогою поштової компанії або самостійно забрати з аптеки. МІС Аптека 9-1-1 також пропонує взяти участь у різноманітних соціальних програмах, це зробить ціни на ліки ще більш прийнятними.

Як діють інтерферони?

На відміну від противірусних засобів та антибіотиків, інтерферони не впливають прямо на збудників, але вони сигналізують про вторгнення чужорідної ДНК та активують клітини, що діють безпосередньо на віруси: фагоцити, натуральні кілери, Т-лімфоцити. Також вони здані стабілізувати мембрани клітин, що дозволяє чинити спротив вторгненню вірусів, а якщо вони все ж потрапляють всередину, то створити несприятливі умови для розмноження.

Препарати зі штучним інтерфероном також здатні захищати організм від зростання пухлин, адже перешкоджають розмноженню дефектних клітин.

Коли застосовують інтерферони?

Не треба застосовувати інтерферони щодня, щоб захистити себе від ураження збудниками різноманітних захворювань. У випадку невірного застосування ліків організм здатен припинити продукування власного інтерферону. Також спостерігаються і більш серйозні наслідки, наприклад, можуть руйнуватися клітини крові.

Доцільно використовувати такі препарати під час епідемій, саме тоді вони здатні покращити захисну функцію організму. Лікарі призначають такі медикаменти для профілактики та лікування:

  • герпесу;
  • грипу;
  • розсіяного склерозу;
  • імунодефіцитів;
  • гепатитів;
  • злоякісних пухлин.

В залежності від специфіки застосування та очікуваного ефекту можна придбати препарати інтерферону в вигляді таблеток, аерозолів, гелю, супозиторіїв, очних крапель чи крапель у ніс, розчинів для ін’єкцій. Докладніше дізнатися про всі ці лікарські форми можна за допомогою МІС Аптека 9-1-1.

keyboard_arrow_up