Із сонця на дощ: як різкі перепади температури можуть вплинути на хмельничан

Із сонця на дощ: як різкі перепади температури можуть вплинути на хмельничан
Фото ілюстративне
  • Сонливість на роботі, хронічна втома, неуважність, агресивність, головні болі та зменшення апетиту - типові наслідки скачків температури.
  • Результат - черги до ЛОРів та кардіологів.
  • Щоб не загриміти до лікарні є кілька простих та ефективних способів. 
  • Детальніше читайте у нашому матеріалі.

Протягом тижня у Хмельницькому спостерігається нестабільна погода. То світить сонце і температура повітря сягає +35 градусів у тіні, то різко іде дощ, і стовпчик термометра опускається до +18 градусів. Все це негативним чином впливає на здоров’я місцевих мешканців, говорять лікарі. В поліклініках щодня зростає черга біля кабінетів кардіологів та ЛОРів. 

До яких наслідків для здоров’я можуть призвести такі перепади температури та як вберегтися, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Треба слідкувати за погодою

Сонливість на роботі, хронічна втома, неуважність, агресивність, головні болі та зменшення апетиту - типові наслідки перепадів температури. В такий період фізично здорова людина може страждати від втрати працездатності та апатії. А людям із хронічними хворобами та серцево-судинними захворюваннями треба стежити за собою в посиленому режимі. Гіпертонікам та гіпотонікам лікарі радять взагалі не виходити з дому у спеку або ж брати з собою міні аптечку. 

Відео дня

- Коли на зміну сонця приходять зливи, це дуже впливає на загальний стан людини. Люди із хворим серцем, метеозалежні та схильні до мігреней страждають вдвічі більше. Змінюється атмосферний тиск, відповідно судини нашого мозку то розширюються, то звужуються. Вони не працюють у звичному режимі. Через це в нас часто болить голова, - завідуюча амбулаторією загальної практики сімейної медицини № 9 Наталія Стефанович. 

 

 

У Хмельницькому велика кількість мешканців має проблеми із тиском. Це люди не завжди похилого віку. Часто до амбулаторій приходить саме молодь. Лікарка радить таким хмельничанам ретельно відслідковувати погоду. 

  • Їм потрібно міряти тиск кілька разів на день та контролювати його постійно. З незначними перепадами можна впоратися самостійно. В іншому випадку звернутися до лікаря. Якщо вдома немає тонометра, можна зайти в будь-яку аптеку, там тиск міряють безкоштовно, - каже медик.

Організм гірше реагує на різке потепління ніж похолодання. Тому лікарка радить найближчими днями бути пильними до свого самопочуття. 

Що слід робити

Щоб перепади температури не завдали шкоди здоров’ю Наталія Стефанович радить:

  • відмовитися від шкідливих звичок (куріння та алкоголь)
  • не вживати жирну їжу та фастфуд
  • гуляти зранку та ввечері і дихати свіжим повітрям
  • провітрювати приміщення
  • відмовитися від надмірних фізичних навантажень
  • приймати контрастний душ
  • пити трав’яні чаї (ромашка, м’ята, меліса, глід).

Чому страждає горло

Наразі ажіотаж, крім кардіологів та терапевтів, мають ще й ЛОРи. Медик пояснює, що перепади температури - гарний плацдарм для розвитку інфекційних хвороб горла та дихальних шляхів. 

  • Від перепадів температури організм втрачає свої захисні сили. Через це до нас чіпляються різноманітні захворювання. Часто до нас потрапляють офісні працівники. Їх гублять кондиціонери. Від них бронхіти і пневмонії. Також біда у вживанні надміру холодних напоїв. Зараз у нас потік пацієнтів з ангінами та трахеїтами, - пояснює Наталія Стефанович. 

Біда в тому, що влітку більшість пацієнтів недоліковуються. Відтак, банальна застуда може перерости в бронхіт чи навіть запалення легенів. 

  • У зв’язку з тим, що влітку люди часто подорожують, до лікарні переважно не йдуть, а лікуються вдома самі. Через це недоліковуються і тоді ми маємо наслідки. Часто, через це хвороби, які мали б пройти за кілька днів, затягуються щонайменше на місяць, - розповідає медик.

Також лікарка радить одягатися по погоді. Якщо надворі сонце все рівно краще взяти з собою легку кофтинку, яка захистить від вітру. Адже невідомо, якою погода буде до вечора. 

Друзі, слідкуйте за погодою, дотримуйтеся рекомендацій та будьте здоровими.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up