Камінчики на щастя з Колорадо: в Хмельницькому триває міжнародна конференція з психотерапії (ФОТО)

Камінчики на щастя з Колорадо: в Хмельницькому триває міжнародна конференція з психотерапії (ФОТО)
  • В Хмельницькому зустрілись психологи та психотерапевти зі США, Австрії, Німеччини та Хмельниччини.

  • Американський лікар-психотерапевт подарував усім учасникам конференції талісмани з натурального каміння, які привіз з собою з Колорадо.

  • Як зберегти своє психічне здоров'я під час війни?

Сьогодні, 27 травня, в Хмельницькому університеті управління та права відбувається Науково-практична конференція «Травма війни: мультидисциплінарний підхід лікування, сучасні методи терапії та діагностики».

Її організували Управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради спільно з громадськими організаціями та Хмельницьким університетом управління та права імені Леоніда Юзькова та Хмельницьким національним університетом, а також з Regis University (США)

Відео дня

Спікерами є відомі  лікарі-психологи зі США та представники Світової  федерації психічного здоров'я. При потребі учасники могли скористатись навушниками з синхронним перекладом з англійської.

 У конференції взяв участь онлайн Томас Вебер з Віденського інституту нейропсихотерапії.

Конкретними практичними порадами про те, як залишитись психічно здоровим під час війни поділився американський психотерапевт Джошуа Краймаєр (RegisUniver, Colorado).  В свій час він воював поряд з українцями в Косово. Психотерапевт захоплюється українським народом і впевнений, що нарешті весь світ має дізнатись про те, якою сильною та міцною духом є українська нація.  Поради Джошуа Краймаєра стосувались насамперед психотерапевтів, які працюють з клієнтами з сильним рівнем психологічної травматизації. Але вони можуть бути корисними для кожного з нас:

Цікавими також є рекомендації американського вченого стосовно управління стресом. Слід враховувати такі важливі моменти:

Залишитись при здоровому глузді дуже допомагають визначення своєї місії в житті та вдячність. Після завершення  виступу американський лікар-психотерапевт подарував усім присутнім талісмани з натурального каміння, які він привіз з собою зі штату Колорадо.

Спікерка Аліна Гарбуз народилась в Смілі на Черкащині.  Зараз докторка психології  живе і працює у США. Вона говорила про сексуальне насильство під час війни, про те, як воно згубно впливає на психіку дитини. Аліна Гарбуз розмірковувала над тим, як допомогти жертвам зґвалтувань. Найбільш дієвими, на її думку, є групова психотерапія, безпечне середовище та дружнє коло спілкування, всі види рухової активності: йога, біг, їзда на велосипеді тощо.  

Важливо усвідомити, що зґвалтування - це воєнна тактика ворога, щоб ослабити та деморалізувати населення. Сексуальна травма - це найгірша з психотравм і якщо особистість з нею справиться, то вона здатна буде подолати будь-які інші проблеми в житті.

Завтра міжнародна конференція продовжить свою роботу в Меджибожі.

Читайте також:

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up