Коронавірусна статистика: скільки людей в області захворіли на COVID

Коронавірусна статистика: скільки людей в області захворіли на COVID
Фото ілюстративне
  • Щотижня кількість хворих зменшується. 

  • Останнім часом від хвороби ніхто не помер. 

Останні місяці захворюваність на COVID-19 в Хмельницькій області спадає. З приходом тепла медики щотижня реєструють все менше випадків. Актуальні дані статистики станом на середину травня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 12 по 18 травня в області на коронавірус захворіли 124 людини. Це ще на чверть випадків менше, аніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді хворих на “корону” було 164. До медзакладів госпіталізували 41 людину (на 3 менше). 

Цього тижня летальних випадків не було. Одужали 252 хворих (на 147 менше, ніж минулого тижня).

Відео дня

— У період зниження рівня захворюваності на COVID-19 не зайвим буде нагадати про необхідність зміцнення захисних сил свого організму. Тому тим, хто ще не вакцинувався проти коронавірусної інфекції, радимо зробити це зараз, а хто уже має кілька щеплень - отримати бустерні щеплення. Бо вакцинація = захист! — закликають в центрі контролю та профілактики хвороб.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров`я, від початку пандемії в Україні було виявлено понад 5,5 мільйонів випадків захворювання (із них майже 416 тисяч – серед дітей). Внаслідок хвороби померли понад 112 тисяч людей.

Нагадуємо, що днями ВООЗ опублікувала заяву, відповідно до якої COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення. 

Та епідеміологи Хмельниччини кажуть, це не значить, що COVID-19 перестав бути загрозою, це лише свідчення того, що вакцинація населення у світі дала свої результати і завдяки цьому вдалося знизити кількість госпіталізацій та смертності внаслідок хвороби.

Медики додають, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up