Лептоспіроз підозрюють у 8-річної дитини з Хмельниччини

Лептоспіроз підозрюють у 8-річної дитини з Хмельниччини
Фото ілюстративне
  • З початку року в інфекційну лікарню потрапило 9 пацієнтів з лептоспірозом.
  • Хто хворіє найчастіше?

У Хмельницькій області лептоспіроз є доволі рідкісною хворобою. Принаймні, до лікарні з таким діагнозом потрапляють небагато людей. У 2022 році до Хмельницької інфекційної лікарні потрапило 13 осіб. А з початку поточного року - вже 9. 

Підозра на лептоспіроз у дитини

Також недугу підозрюють у 8-річної дитини.  Наразі вона проходить обстеження. Результати будуть наступного тижня. Про це повідомила медична директорка лікарні Нінель Марцонь, передає “Суспільне”. 

Більшість із хворих, які потрапили в лікарню цього року — мешканці Меджибізької та Летичівської громад. Також медикиня каже, що до них потрапляють пацієнти уже з важким перебігом захворювання. Тому їх лікування займає від двох тижнів до кількох місяців. При цьому воно часом супроводжується болями у м’язах, нирковою недостатністю та пневмонією.

Відео дня

Хворіють на лептоспіроз, зазвичай, дорослі люди, життєдіяльність яких пов'язана з водою, наприклад, сантехніки, рибалки, загалом, люди з сільської місцевості.

Що таке лептоспіроз та які його симптоми

Лептоспіроз — хвороба, збудником якої є бактерія, яку переносять миші та щурі. Зараження відбувається, коли бактерія потрапляє у кишково-шлунковий тракт. Лептоспіроз не передається від людини до людини.

Симптоми лептоспірозу:

  • яскраво виражена інтоксикація,
  • висока температура,
  • біль у всіх м'язах.

Хвороба може призвести до ураження нирок, печінки, серцево-судинної та нервової систем, тому зволікати з лікування не варто.

Як вберегтися від лептоспірозу

Щоб не захворіти на лептоспіроз, потрібно дотримуватись відповідних правил: кип'ятити воду з криниці, працювати з брудною водою в захисних рукавицях, добре мити продукти, які зберігались у підвальних приміщеннях.

Читайте також: Донорство у Хмельницькому: де і як приймають плазму крові та скільки за це платять

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    А дітей жінки з Нетішина з попереднього репортажу ніяка зараза не візьме.

keyboard_arrow_up