Одним із найпопулярніших товарів на різдвяних ярмарках є глінтвейн. Люди купують його, щоб зігрітися. Але поширена думка про зігрівальні властивості цього напою є оманливою, інформують у Міністерстві охорони здоров'я України.
Міфи про корисні властивості глінтвейну:
Як зазначають, червоне вино пов'язують з позитивним впливом на здоров'я. І хоча мінімальне вживання алкоголю трохи знижує ризики захворюваності на ішемічну хворобу серця, його вживання має більшу шкоду. Тож, незважаючи на те, що глінтвейн за класичним рецептом нагрівають, у ньому повинно залишатися від 7 % алкоголю.
У МОЗ уточнили, що алкоголь діє на нирки. Під його впливом вони перестають вбирати воду та мінерали назад і як наслідок, у крові збільшується концентрація спирту.
І хоча у глінтвейн додають фрукти та прянощі, за що цей напій і вважають вітамінним. Насправді ж після термічної обробки корисності у напої залишається мінімум.
Чи розслабляє та зігріває глінтвейн насправді? Алкоголь знижує тиск, через що виникає враження розслабленості, але воно оманливе. Алкоголь розширює судини на поверхні тіла, через це виникає ефект тепла, але внутрішні органи в цей час його втрачають.
Друзі, а ви готові прислухатись до застережень лікарів та відмовитись від глінтвейну?
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Мастер Автополив
Sasha Emelchuk reply Мастер Автополив