Лікування хмельничанки Софійки зі СМА: як почувається дівчинка

Лікування хмельничанки Софійки зі СМА: як почувається дівчинка
  • Софійці - чотири і ця світловолоса дівчинка бореться зі спінально-м’язовою атрофією. 
  • Ми вже розповідали її історію і про те, як хмельничани збирали кошти на її лікування. 
  • На початку року Софійці ввели рятівний укол за майже 65 мільйонів гривень. 
  • Як почувається маленька хмельничанка зараз і які етапи лікування проходить?

Софійка Коваль - маленька дівчинка з Хмельницького. Ось уже третій рік сім’я робить надможливе, аби поставити дитину на ноги. У Софії рідкісне генетичне захворювання - спінально-м’язова атрофія. Їй важко самостійно рухатись і вона потребує постійної реабілітації. 

На нашому сайті ми розповідали історію маленької хмельничанки. Зокрема,  неодноразово писали і про збір коштів на лікування. 

Нагадаємо, на початку року батьки Софійки розповідали про шанс, який може дозволити доньці побороти СМА. Мова йшла про ZOLGENSMA - дороговартісний препарат, на який збирали кошти волонтери та всі небайдужі хмельничани та благодійники. Врешті таки вдалось зібрати потрібну суму - це майже 65 мільйонів гривень. У лютому батьки оголосили про закриття збору і дівчинці ввели рятівний укол. 

Відео дня

Як проходить лікування маленької хмельничанки зараз? Журналістка vsim.ua поцікавились у мами Анни Коваль. 

За її словами, Софійка отримала лікування сім місяців тому. Зараз почувається добре, але водночас перебуває на постійному контролі лікарів. 

-  Ще не всі показники повернулись до норми, тому перебуваємо на постійному контролі лікарів. Постійно проходимо курси реабілітацій, зміцнюємо наші мʼязи, працюємо над слабкими місцями, намагаємося повернути те, що встигла забрати хвороба,- каже мама Софії.

Додамо, що наразі дитина перебуває за кордоном. Постійно проходить реабілітацію. 

- Реабілітація у нас пожиттєва. Раз на місяць тижневий інтенсивний курс (3-5 занять на день) в центрах реабілітацій, а так маємо одне заняття в день. Тому важко сказати, що ми проходимо реабілітацію, це частина нашого життя. Також тут ми контролюємо аналізи Софіки, - пояснила Анна Коваль. 

Також батьки додають, що поки збирати кошти на реабілітацію доньки немає потреби. Мовляв, реабілітацію фінансує польський фонд, на якому були зібрані кошти на лікування Софії. Рідні також подякували хмельничанам за всю підтримку і допомогу тоді, коли вони були дуже необхідні. Наразі успіхами Софійки сім’я продовжує ділитись у соцмережах.

Читайте також:

Сім’я 12-річної Лізи з ДЦП збирає гроші на реабілітацію: як задонатити

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Леся Ковальчук

    Господи спаси і оздорови 🙏🙏🙏
  • Надя Корнацька

    Дуже добре що ви показуєте такі пости,дуже переживала за Софійку.Бажаю їй всього найкращого

    Лілія Шкварська reply Надя Корнацька

    Надя Корнацька Щиро дякуємо 🙏
  • IGOR

    Так хорошо, что девочка получила препарат, надеюсь у неё все будет хорошо. А по стоимости препарата - без комментариев. Когда уже фарм.компании нажрутся?
  • Лілія Шкварська

    Наша мила дівчинка❤️!Все обов'язково буде добре!Ти обов'язково все подолаєш😘😘😘😘

keyboard_arrow_up