Лікування зубів без болю: що варто знати про медикаментозний сон (Новини компаній)

Лікування зубів без болю: що варто знати про медикаментозний сон (Новини компаній)
  • Седація чи медикаментозний сон набирає популярності серед пацієнтів.

  • Послугу надають і дорослим, і дітям.

  • Як лікують зуби уві сні, розповіли в стоматології “ДентХаус”.

Непосидючі діти чи налякані дорослі - будь-які пацієнти можуть обійтися без болю під час лікування зубів. Адже фахівці давно розробили метод, що рятує “дентофобів”. Йдеться про медикаментозний сон або седацію.

Чимало хмельничан вже не один рік довіряють лікування зубів стоматології “ДентХаус”. Медзаклад є одним з кращих у місті. Це доведено щорічним голосуванням “Народний бренд”, в якому “ДентХаус” традиційно займає призові місця.

У стоматології кажуть: охочих скористатися медикаментозним сном все більшає. Адже пацієнти завжди роблять вибір у користь якісного і безболісного лікування. Що варто знати про седацію, розповіла дитячий лікар-стоматолог Тетяна Гуменюк.

Найчастіше уві сні лікують зуби дітям 

Медик каже, що сьогодні медикаментозний сон найчастіше застосовують під час лікування дитячих зубів. Мовляв, саме в роті найменших пацієнтів зустрічається найбільший обсяг роботи. Тетяна Гуменюк пояснює, причина цьому - карієс, що виникає через недотримання правил гігієни чи надмірного споживання солодощів. В результаті - одночасно лікувати доводиться багато зубів. А саме це наштовхує на використання седації.

Так, діти часто побоюються перед лікуванням або не можуть всидіти і години на кріслі. Це впливає на якість лікування, а також наносить психологічний відбиток, що надалі перетворюється в ту саму дентофобію. Саме пацієнтам, які потребують тривалого лікування, пропонують медикаментозний сон. У “ДентХаус” процедуру проводить команда досвідчених спеціалістів. Медики регулярно проходять новітні курси й вебінари, що дозволяє отримувати нові знання задля надання якісних послуг. 

Пацієнта готують до седації заздалегідь. Тетяна Гуменюк розповідає, що перш ніж заснути й все вилікувати, необхідно здати загальний аналіз крові, сечі та зробити кардіограму. Якщо отримані результати є втішними, призначається «день Х». За 4 години до початку процедури варто утриматися від їжі та напоїв. 

Медикаментозний сон триває 3-3,5 години 

Що ж передбачає медикаментозний сон? Лікар розповідає, що через катетер, що встановлюють внутрішньовенно, анестезіолог вводить препарат. Його дозу визначають від характеру стоматологічного втручання. Препарати, що використовують для седації, є безпечними. Під час процедури маля засинає і приходить в себе біля мами чи тата. 

Після седації протягом дня може зберігатися сонливість чи слабкість. Та вже згодом пацієнт повертається до звичного життя, а згадка про лікування зубів здається йому і справді сном. Поміж тим, існують і протипоказання до процедури. Серед них лікар виділяє загострення хронічних захворювань й серцево-судинні патології. 

Як малим, так і дорослим у “ДентХаус” проводять лікування лише сучасними матеріалами й інструментами провідних виробників. У роботі використовують фотопротокол до, після та під час процедур.

Тетяна Гуменюк нагадує, що відвідувати стоматолога варто регулярно і дорослим, і малим. Мовляв, тільки так можна уникнути страху перед лікуванням зубів.

У “ДентХаус” піклуються про здоров’я пацієнтів та дбають про комфортне перебування кожного, хто навідується в заклад. Спеціалісти допоможуть позбутися зубного болю, а їхній досвід зуміє подарувати кожному білосніжну та здорову посмішку.

keyboard_arrow_up