Масове порушення карантину у церкві на Хмельниччині. Що кажуть у поліції

Масове порушення карантину у церкві на Хмельниччині. Що кажуть у поліції
  • У церкві знехтували правилами карантину.
  • Фігурантами справи стали священник та лікар. 
  • Поліція проводить перевірку та шукає докази.

“Великдень минув спокійно. На Хмельниччині не склали жодного протоколу за порушення карантинних норм” - це сьогодні зранку повідомили журналістам vsim.ua. в поліції області. Однак вже за кілька годин соцмережі сколихнув допис хмельницького активіста Андрія Попика. В ньому хмельничанин описав ситуацію, що сталася у Свято-Воскресенському храмі у Віньківцях. 

В дописі автор повідомив про те, що у храмі знехтували усіма карантинними нормами. А саме: богослужіння та освячення пасок вели у приміщенні, не дотримувалися дистанції та не вдягали захисних масок. В доказ надав світлини з Великоднього богослужіння у даній церкві. Ці фото він взяв зі сторінки духовно-просвітницького центру смт. Віньківці “Білі Лілії”, яку веде настоятель храму Михайло Варахоба. Саме він виклав світлини у Facebook.  

Згодом, за словами Андрія Попика допис священника було видалено. Сталося це відразу після повідомлення активіста під назвою “Як московський піп з головним лікарем карантин порушували”. Його Андрій Попик опублікував на своїй сторінці у соцмережі 3 години тому. За цей час повідомлення зібрало 348 позначок, 124 коментарі та 263 поширення.

Відео дня

За даними Андрія Попика, у дописі священник позначив головного лікаря ЦРЛ Віньківців Сергія Ковальського. Чоловік, нібито, також був присутній у храмі. Хмельницького активіста найбільше обурив той факт, що Сергій Ковальський активно пропагує боротьбу із коронавірусом та закликає місцевих мешканців дотримуватися карантину. Чоловік навіть додав до своєї головної світлини у Facebook аватарку "залишайся вдома поки ми працюємо".

Фото з допису Андрія Попика

“Головний лікар (!!!) Сергій Ковальський, який ставить аватарочку "залишайся вдома поки ми працюємо", преться без маски в церковний натовп таких самих безмасочників, дорослих та дітей. Тому що є близьким другом ФСБшного попа Варахоби, і ярим фанатиком російської церкви” - написав у своєму дописі Андрій Попик. 

Активіст зазначив, що напише офіційне звернення до контролюючих органів. Та висунув вимоги від хмельничан до керівника поліції області Анатолія Щадила та голови ХОДА Дмитра Габінета з відповідним текстом. 

Вимагаємо:

"З лікарем провели бесіду"

На звернення активіста миттєво відповіли в обласній адміністрації. Під час онлайн брифінгу голова ОДА підтвердив факт порушення карантинних норм у церкві Віньківців. Він зазначив, що даний випадок вже на контролі правоохоронних органів. 

Очільник ОДА додав, що на Хмельниччині у Великодніх заходах взяло участь 6200 осіб. Минулоріч ця цифра склала понад 200 000. 

"Питання взято на контроль"

В поліції журналістам vsim.ua повідомили, що питання взято на контроль та проводиться розслідування. Якщо факт порушення буде доведено, правоохоронці відкриють справу. Чи буде вона кримінальною та на кого складуть постанову в ГУНП ще не визначилися.

Допис з відповідними світлинами дійсно є на сторінці парафії і він минулорічний. 

Додамо, що під час пошуку цих світлин, на сторінці громади Свято-Воскресенського храму “Білі Лілії” ми побачили неодноразові заклики до порушення карантинних вимог. Напередодні Великодня на сторінці парафії закликали вірян “Не боятися” та йти до церкви для освячення пасок. 

Однак, відповідальність за подібні заклики, як зазначають правоохоронці, не передбачена. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (92)
  • Лисун Наталія

    В українські лікарні РУССКІХ  попів та їх прихильників приймати на лікування НЕ ТРЕБА ! Русскіє попи не сплачують податки в податкову України... Навіщо російських попів лікувати за гроші українців ???

    IGOR reply Лисун Наталія

    Что значит їх прихильників, вы часом не офигели? По этой логике и заробитчан (которые собственно и привезли нам такой подарок) принимать на лечение НЕ ТРЕБА, они тоже налоги годами не платили, а лечат их за деньги украинцев...

    Омон Ра reply IGOR

    Не обращайте внимание на подобный маразм. Видно же, что это тяжелый случай.
  • Лисун Наталія

    Русскіє попи самі хворіють та заражають українських довірливих людей завдяки брехні. Обмануті люди несуть русскім попам свої українські гроші, але коли захворіють біжать в українські лікарні до українських лікарів та хочуть щоб було все безкоштовно... Думайте... Береженого Бог береже ! Попи коронавірус не лікують ! Русскіє попи коронавірус розповсюджують !

    IGOR reply Лисун Наталія

    Переложить ответственность конечно хитрый ход, но все люди знают, откуда взялся COVID-19, и кто его сюда завёз... Люди, которые годами были на заробитках за бугром и платили налоги там, но потом вспомнили, что у них есть "батьківщина" и ломанулись разносить чуму у нас и прут до сих пор... И теперь бегут в украинские больницы к украинским врачам, лечатся за наши деньги (мы наполняем наш бюджет, а не как они, бюджет Польши, Чехии, Италии, и.т.д.), нарушают карантин (что неоднократно уже фиксировалась) и при этом тоже хотят, чтобы всё им было бесплатно (за наш счёт)... Насчёт нарушение норм карантина - однозначно нужно привлекать к ответственности, но цинично рассказывать за плохой "моспархат", но при этом нагло молчать, что на пасху и Филарет причал людей с одной ложки и давал целовать Библию...

    Гугл Гугл reply IGOR

    Филарет і є зараз за МП ;) А заробітчани- так, не платили податки... але з іншої сторони- вони наповнювали економіку кешом "из внє"- і не в малих сумах... тратили би вони все своє що ТАМ заробили... а не тут.. наша пані економіка загнулась би ще до Яника... а зеекономісти її лише добивають...
  • Леонора Андрощук

    Свята минули то. А плачевні наслідки попереду.
  • Надія Олійник

    Чого Ви вчіпилися церкви Ви подивіться що робиться в Супермаркетах а Ви бачити тільки церкви Побійтеся Бога де любовь!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up