Поліцейські та священнослужителі розповіли, як минув Великдень у Хмельницькому

Поліцейські та священнослужителі розповіли, як минув Великдень у Хмельницькому
  • За вихідні правоохоронці не склали жодного протоколу. 

  • Хоча біля храмів було людно.

  • Як це пояснили?

На вихідних християни східного обряду святкували Великдень. До храмів по всій Україні завітали майже 130 тисяч вірян. Попри це освячення пасок пройшло спокійно. Про це прозвітували у Нацполіції. Зафіксували в країні лише 19 порушень карантинного режиму. Хмельницький до цього списку не потрапив. Хоча у місті біля храмів було досить людно

Чи дотримувалися віряни дистанції та як реагували на зауваження правоохоронців, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Відео дня

“Скупчень не було”

Всі Великодні Богослужіння у місті пройшли без участі вірян. Паски святили на вулиці біля храмів. Почали з ночі. Біля кожної церкви виставили наряди поліції. За правопорядком біля кожного храму наглядали щонайменше по 4 правоохоронці. Вони стежили за дотриманням дистанції між прихожанами та контролювали наявність масок. Додатково містом в посиленому режимі курсували екіпажі патрульних. Поліцейські були налаштовані на швидке реагування. Однак все пройшло, на диво, спокійно. Про це журналістів vsim.ua запевнили в пресслужбі УПП у Хмельницькій області. 

Великодньої неділі та понеділка у Хмельницькому також не склали жодного протоколу за порушення карантинних норм у парках та скверах. В поліції зазначають, що спроб посмажити шашлики в заборонених місцях не було.

Скрін із сюжету ТВ 7+

“До порад прислухалися”

Задоволені результатом Великодніх заходів у місті й священнослужителі. Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський УПЦ-ПЦУ Антоній Махота у розмові із журналістами vsim.ua подякував усім вірянам, які дослухалися до рекомендацій церкви.

Фото із сторінки митрополита у Facebook

Митрополит додав, що карантинні обмеження давалися церкві не легко. Однак вони були вірними і допомогли започаткувати нові традиції та встановити рекорди.

За словами митрополита, такого результату вдалося досягти узгодженими діями церкви, поліції та влади. 

В області ситуація дещо відрізняється. Світлини із соцмереж свідчать про численні порушення в одному із храмів Хмельниччини. Детальніше про це, читайте згодом на нашому сайті. Слідкуйте за оновленнями.

 Нагадаємо, що тижнем раніше, Великдень святкували християни західного обряду. Чи були карантинні порушення під час освячення пасок у костелах, дізнавайтеся в матеріалі В поліції розповіли, як минули святкові вихідні у Хмельницькому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анатолій

    "Поліцейські та священнослужитеЛІ розповіли..." Я ж писав, в заголовку вказано про кількох, а в описі лише Махота (УПЦ-ПЦУ-СЦУ...) головне щоб він не запутався в титулах )))
    А про владику Антонія (Фіалко) як я зрозумів заборонено писати, дійсно все більш на "сільський вісник" схоже.
  • Валентина Самсина

    Працівники сидять без зарплати, а свяженнослужителі набивають і далі кишені

    Валентина Самсина reply Валентина Самсина

    Андрей Никифоров  и не думаю

    Андрей Никифоров reply Валентина Самсина

    Валентина Самсина не завидуйте!
  • Elena Dostavka

    а хто такой этот Анатолий Махота Каменец-Подольский,что вы его тут так активно и безрезультатно пиарите на постой?
    Есть Митрополит Хмельницкий и Староконстантиновский,Владыка Антоний (Фиалко) ,вот у него и спросите.
  • Сергей ВОЛОЩИК

    А какого хера попы там выли? Вон в Раково на дверях церкви написали: "Извините, службы не будет, карантин"! И народу было ноль!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up