Медики Хмельниччини взяли участь у Чемпіонаті з екстреної медичної допомоги (ФОТО)

Медики Хмельниччини взяли участь у Чемпіонаті з екстреної медичної допомоги (ФОТО)
Фото: Хмельницька обласна рада
  • Хмельницька бригада взяла участь у Буковинському медичному ралі, де відпрацювала техніки надання першої меддопомоги та поконкурувала ще з 25-тьма командами.

Бригада Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф разом із 25-тьма командами зі всієї України взяла участь у Чемпіонаті з екстреної медичної допомоги «Буковинські медичні ралі 2024».

Про це повідомили у Хмельницькій обласній раді.

Як розповіли у пресслужбі, ювілейний десятий Чемпіонат «Буковинські медичні ралі 2024» відбувся у Чернівецькій області вперше після повномасштабного вторгнення. Всеукраїнські змагання тривали з 22 до 24 травня цього року. Окрім хмельницької бригади, до ралі долучилися 25 команд з усіх регіонів країни.

Відео дня

Як повідомляється, цьогоріч на змаганнях вперше використовували манекени, які повністю відтворюють стан людини. На чемпіонаті відпрцьовували роботу з масовими травмами, з ураженнями вибухівкою тощо.

«Під час змагань учасники демонстрували свої вміння надавати допомогу за протоколами країн ЄС, демонстрували свої навички в екстрених ситуаціях та виконували завдання наближені до реальних подій. Всі команди отримали позитивні емоції, поділилися власним досвідом, перейняли новий», – зазначили в облраді.

До всеукраїнських змагань були залучені працівники ДСНС, поліції та інших силових служб для створення реальних умов.

Судді оцінювали:

  • правильність поставлених діагнозів пацієнтам;
  • фізичну витривалість;
  • проведення сортування пацієнтів;
  • надання екстреної медичної допомоги;
  • маневрування на спецтранспорті.

Як йдеться в дописі, бригада комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» обласної ради посіла почесне 10 місце.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up