“Меланома вбила маму, прийшла і за татом”: як хмельничанка Ольга бореться за життя батька

“Меланома вбила маму, прийшла і за татом”: як хмельничанка Ольга бореться за життя батька
Фото зі сторінки Ольги Єремчук у Facebook
  • Меланома забрала в хмельничанки Ольги Єремчук маму.
  • Тепер на тяжку форму онкології захворів ще й тато дівчини. 
  • Ольга не втратила надію та знайшла підтримку. 
  • Історію тендітної хмельничанки, яка закликає не здаватися, читайте у нашому матеріалі.

Ользі Єремчук було 23 роки, коли з життя пішла найрідніша для неї людина - мама. Жінку забрав страшний діагноз - меланома. Попри вирок лікарів Ольга з татом довгих 8 років боролися за життя жінки. Та хвороба перемогла. Не встигла дівчина оговтатися від втрати матері, як через рік лікарі поставили такий же діагноз і її тату. Ольга була у розпачі, вона не знала до кого звернутися і з чого починати лікування. Боялася повторити помилки у лікуванні з мамою і втратити ще й батька.

“Дуже не вистачало підтримки”

Про свій емоційний стан в той момент дівчина згадує з жахом. Каже, що не було до кого звернутися за порадою, кому виплакати сльози. До того ж Ольга звинувачувала себе, що не догледіла. Пояснює, що після смерті мами вона була просто “розчавлена”. Тому симптоми хвороби у тата помітила не одразу. А коли звернулися до лікаря, ситуація була дуже запущеною.

Фото зі сторінки Ольги Єремчук у Facebook
  • У мене був шоковий стан. Меланома вбила маму і прийшла за татом. Дуже не вистачало підтримки. Щоб просто хтось сказав, що надія є, що це не вирок. Бо спочатку в мене опускалися руки. Нам пропонували один варіант лікування - хіміотерапія й опромінення. Він давно застарів. І маму мені не врятував. Я почала шукати. Перечитала все, що можна в інтернеті і натрапила на таку громадську організацію, як “Меланома Україна”, - говорить Ольга. 

    Відео дня
    /li>

Дівчина зазначає, що там їй розповіли про клінічні випробування. Їх проходять, як в Україні, так і за кордоном. До того ж, за словами Ольги, долучитися до програми можна абсолютно безкоштовно. 

  • В Україні випробувань саме по меланомі небагато. Закордонні для нас були чимось недосяжним. А в громадській організації розповіли, що деякі європейські країни готові приймати наших пацієнтів. Там їм надають медикаментозну допомогу абсолютно безкоштовно, якщо пацієнт підходить по вимогах випробування. Розповіли мені також про різноманітні види обстежень та препарати, про які ніхто з лікарів в жодній клініці мені не говорив. Тепер я замовляю їх із-за кордону. І тату вони допомагають, - розповідає Ольга.

Натхненна власним прикладом Ольга долучилася до діяльності організації. Наразі дівчина працює над тим, щоб створити подібний осередок у Хмельницькому. Журналістам vsim.ua розповіла про специфіку роботи та плани намайбутнє. 

Що відомо про ГО “Меланома Україна”

Організація спрямована на інформаційну та психологічну підтримку хворих на меланому і їхніх родичів. На офіційному сайті повідомляють, що заснували її, бо втомилися чекати на допомогу від держави. Адже в Україні немає державного фінансування закупівель сучасних медичних препаратів, здатних врятувати тисячі життів. Всі ліки хворі купують за свій рахунок. Вартість одного курсу лікування в рік може становити більше 2 мільйонів гривень.

Також зазначають, що організація має на меті популяризувати ранню діагностику онкозахворювань, забезпечити доступ до сучасної терапії і залучити в Україну клінічні дослідження.

Фото зі сторінки Ольги Єремчук у Facebook
  • Я ловлю себе на думці, що якби знала про симптоми меланоми, то могла б врятувати маму. І таких, як вона в країні безліч. Більше тисячі пацієнтів у рік помирає через пізню діагностику. Першочергове наше завдання - це розповісти все, що відомо про цю хворобу. Донести до людей варіанти лікування. Їх насправді багато. Також для нас в пріоритеті - підтримка. Наразі ми шукаємо психолога, який буде консультувати та виводити людей, які дізнаються про діагноз, із шокового стану, - говорить Ольга. 

Наприкінці місяця учасники організації планують вийти на акцію під МОЗ. Ольга пояснює, що хочуть домогтися від держави фінансового забезпечення лікування пацієнтів з меланомою.

  • Поки меланома єдина онкохвороба, яка жодним чином не фінансується. Люди, які зіштовхнулися з такою проблемою, залишаються з нею сам на сам. Що стосується Хмельницького, то я вже домовилася про зустріч з лікарями нашого онкодиспансеру. Хочемо разом провести інформаційно роботу серед хмельничан. А всім, хто зіштовхнувся із хворобою хочу сказати, що це не вирок і завжди є надія. Ми готові підтримати, - додає Ольга Єремчук. 

Про історію боротьби родини Ольги Єремчук з меланомою, читайте “Через рак я втратила маму, допоможіть врятувати тата”: Ольга благає хмельничан про допомогу

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Коломиец

    Уважаемые друзья! Инициативной группой родственников и пациентов с меланомой 15.08.2019 года была зарегистрирована ГО "МЕЛАНОМА УКРАЇНА". Наша основная цель- защитить право пациента на бесплатное лечение гарантированное Конституцией, право на жизнь.Мы приглашаем всех, имеющих отношение к меланоме, в группу фейсбука ГО "МЕЛАНОМА УКРАЇНА", созданную 03.09.2019г., где мы планируем участие не только пациентов и родственников, а и врачей, психологов, всех, кто хочет и может нам помочь.
    Мы также нуждаемся в помощи юристов-знтузиастов т.к. мы в процессе становления и не имеем финансовой возможности оплатить их услуги.
    https://www.facebook.com/groups/1255931907910937/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up