На Хмельниччині в лікарню забрали ще сімох людей з підозрою на кір

На Хмельниччині в лікарню забрали ще сімох людей з підозрою на кір
  • За два тижні по Хмельницькій області зафіксували шість випадків кору.
  • Ще сім людей звернулось до медиків. Вони мають підозру на зараження вірусом. 
  • Та лікарі кажуть, хоч ситуація і загострюються, та епідемії ще нема. 

Минуло трохи більше двох тижнів 2018 року, як по Хмельницькій області підтвердили шість випадків кору. Вірус "підхопили" п'ятеро дорослих та одна дитина. Два випадки захворювання на кір зафіксували в Деражнянському районі. По одному виявили в Білогірському, Полонському, Ізяславському районі та місті Хмельницькому.

Днями з підозрою на кір до медиків звернулось ще семеро мешканців області. Серед них двоє дітей з Славутського та Городоцького району, а також п'ятеро дорослих з Полонського району. 

Нагадаємо, що у 2017 році по області зафіксували 11 випадків кору. 

Відео дня

Хворих більшає, але спалаху кору нема

Лікарі-епідеміологи кажуть, спалаху кору на Хмельниччині немає. Мовляв, випадки є поодинокими, тому епідеміологічних показників ще нема. Жодних обмежувальних заходів вводити поки не планується. 

- Спалах кору ми можемо оголосити лише тоді, коли зафіксовано більше 3 випадків захворювання і коли всі вони йдуть від одного джерела зараження або фактору передачі. А зараз ми маємо лише поодинокі випадки. Вони є завезеними з інших міст України і не пов'язані між собою, - розповідає лікар-епідеміолог лабораторного центру МОЗ у Хмельницькій області Лариса Калінер. 

Від вірусу рятують щеплення

За календарем щеплень вакцинуватися від кору мають діти у віці одного року, а також в шість років. Зробити щеплення можна і пізніше. Та лікарі радять вакцинуватися не більше двох разів протягом всього життя. 

- В нас є достатньо вакцини від кору у медичних закладах міста. Бельгійська вакцина "Priorix" якісна та гарно себе зарекомендувала, - каже начальник управління охорони здоров'я Хмельницької міської ради Борис Ткач. 

Аби зробити щеплення слід звернутися до дільничого педіатра, терапевта чи сімейного лікаря. З собою слід мати медкартку з відмітками про щеплення. Якщо ж картки чи інформації про вакцинацію від кору в ній немає, то медики можуть визначити, чи робили людині щеплення за результатами аналізу крові. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up