На Хмельниччині все більше людей потрапляють до лікарні з хворобами серця

На Хмельниччині все більше людей потрапляють до лікарні з хворобами серця
Фото ілюстративне
  • На 30 відсотків збільшилась кількість хворих у кардіоцентрі.
  • В чому причина?

Зазвичай влітку до Хмельницького кардіоцентру звертаються по допомогу менше громадян. Але не цьогоріч. Якщо порівнювати з 2021 роком, то кількість звернень зросла на 30 відсотків. Важких пацієнтів теж помітно побільшало.

“Щодня ми приймаємо 6-7 ургентних пацієнтів, яких привозить швидка допомога. Раніше було 2-3 таких пацієнти,” – коментує ситуацію Суспільному директор Хмельницького обласного серцево-судинного центру, кардіохірург Андрій Кланца. На його думку, це пояснюється війною в Україні. Бойові дії змушують людей стресувати, надмірно нервуватись.

Проблеми з серцем викликає стрес

Швидка привезла жителя Кам’янця-Подільського Віталія Кузьміна до кардіоцентру в минулу п’ятницю. Він розповів із якими саме симптомами сюди потрапив: «Мене тривожили болі в грудях, десь тижня два, пекло в грудях, ну я не звертав уваги. На роботі стало погано, викликали швидку ввечері, виявилось, що це інфаркт. Викликали другу бригаду і вже з Кам’янця-Подільського мене направили до кардіоцентру і тут мені зробили операцію». Віталій Кузьмін додає, що наразі почувається добре.

Відео дня

Приблизно 15-20 відсотків пацієнтів – це переселенці.

При ургентних зверненнях info, допомога пацієнтам надається безплатно, каже Андрій Кланца: «Поки що наших ресурсів вистачає для надання невідкладної меддопомоги повністю безплатно для пацієнтів. Тому варто не хвилюватися, а звертатися при перших проявах і отримувати необхідну допомогу».

Ми вже повідомляли нашим читачам, що у 2021 році найбільше жителів області померло саме від хвороб системи кровообігу.

Заходи з профілактики хвороб системи кровообігу:

Детальніше дивіться у відео:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • сергей побережный

    В Кланци бізнес на підйомі
  • Наташа Кармалита

    А чому ми дивуємося? І вакцинація ні до чого, в людей хронічний стрес у зв'язку з війною, а у людини з слабкою психікою взагалі погано!!!
  • Юлія Кравецька

    А МОЖЛИВО ЦИХ ТРИДЦЯТЬ ПРОЦЕНТІВ ПІДНЯЛИ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ.ТЕ ЩО ВОНИ ПРОЙШЛИ ТІКАЮЧИ ВІД ТАКОГО ЖАХУ ВІЙНИ НЕ ПРИВЕДИ ГОСПОДЬ НІКОМУ.ОТ І ІДЕ ВСЕ НА НЕРВОВУ СИСТЕМУ .
  • Зоя Кутасевич

    Тому що у нас Тупі лікарі і безграмотні,усім людям назначають одне і теж і в кожному відділені одні і ті ж препарати усім під ряд .А як вони проходять повишення кваліфікації то жах.Не говоря про відносини до людей і ціни якими бюлетенями виписують усяку непотріб і ще кажуть в якій аптеці брати..В ще мають курьєрів які накручують на людині по дві,три тисячі..Там від таких цін не тільки серце стане хворому а і родині.

    Зоя Кутасевич reply Зоя Кутасевич

    Алла Вовк я говорю про лікарні а не про поліклініки чи сімейних лікарів

    Алла Вовк reply Зоя Кутасевич

    Зоя Кутасевич Так не можна говорити.Прекрасні є у нас лікарі.А хворі маю на увазі  нас Ми що просто ангелочки.Всі зі своїм характером ,вимогами на прийомі скільки за день є народу.Всіх вислухати і надати лікування. Не знаю  для мене завжди хороші лікарі зустрічались .Напевно  себе в деяких випадках потрібно бачити .

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Зоя Кутасевич

    Зоя Кутасевич ,,утечка" інформації' ще гірша , ніж ,,сарафанне радио".😆А в мене не сарафанне , я достеменно знаю,що лікарі сплачують курси з з/п.Курси недешеві.Заняття, лекції, елікси, заліки; іспити ,нерви, невчасні обіди, як наслідки-гастрит, виразкова хвороба шлунку. За свої ,не тому,що хочуть з/п, а тому що фінансування немає. А хто не хоче гідної з/п? Чи це бажання ненормальне?

    Читач62 reply Світлана Женжебір-Плахтій

    Гідна гідна в них зарплата. Вам і не снилось. Так що помовчіть.

    Зоя Кутасевич reply Зоя Кутасевич

    Світлана Женжебір-Плахтій Повірте знаю не по сарафанному радіо а за свої бо хочуть більшу зарплату і не тільки лікарі а і медсестри

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Зоя Кутасевич

    Зоя Кутасевич Але вас прочитать всі.А ви пишете, що в нас лікарі тупі і безгамотні.І про курси підвищення кваліфікації також пишете...Звідки знаєте,як вони іх проходять?Вчаться на них та оплачують зі  своєї з/п. Ви б  таку з/п не хотіли отримувати.Таку з/п і таку ,,повагу".

    Зоя Кутасевич reply Зоя Кутасевич

    Світлана Женжебір-Плахтій так як і є такі лікарі,я не про усіх писала і знаю про що пишу і це ще мягко написано

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Зоя Кутасевич

    Зоя Кутасевич але вони є. Втратимо ті одиниці при такому відношенні. Люди вважають,що лікар повинен бути на зв'язку з пацієнтом 24/7 ,але коли їх запитую чи хотіли б вони мати дружину/чоловіка лікаря-мовчать і думку змінюють. Мені доводилось бачити ,як пацієнт спілкується з лікарем ,то волосся дибки . Чого тоді чекати у відповідь, від лікаря?Наприклад, в деяких конторах сидять напівграмотні дами,але дозволяють собі спілкуватися так,що складається враження,що таке поняття, як ввічливість до них навіть ночувати не приходила.

    Зоя Кутасевич reply Зоя Кутасевич

    Світлана Женжебір-Плахтій Нажаль толкових одиниці,но є

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Зоя Кутасевич

    Зоя Кутасевич пацієнт зараз теж не подарунок.Та й лікарі бувають різні .Не вірю,що  на вашому шляху траплялися лише тупі .

keyboard_arrow_up