На Хмельниччині зростає кількість хворих на ГРВІ, грип і COVID-19

На Хмельниччині зростає кількість хворих на ГРВІ, грип і COVID-19
Фото ілюстративне
  • Дізнавайтеся, якою є епідемічна ситуація в області.

У Хмельницькій області зростає кількість хворих на ГРВІ, грип та COVID-19. Про це розповів генеральний директор ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” та головний державний санітарний лікар Хмельниччини Микола Габрикевич.

Так, за 40 тиждень року (з 2 до 9 жовтня) на Хмельниччині зафіксували 6 700 хворих на ГРВІ та грип. А за 41 тиждень - на понад 600 більше. Також збільшилася кількість випадків COVID-19. За 40 тиждень виявлено 636 хворих. А за 41 тиждень - 653. Водночас за останні 14 днів летальних випадків в області не зафіксовано. Проте за цей же період в Україні від коронавірусу померли 18 осіб. Усі вони віком старше 30 років.

Також Микола Габрикевич додав, що Хмельниччина – у переліку областей, де циркулює новий підвид штаму Омікрон, що має назву Еріс. Це один із 14 підвидів, що зафіксовані в Україні. 

Відео дня

Наразі у Хмельницькій області є 1 700 доз вакцини, яка розподілена по лікарських амбулаторіях, де проводять вакцинацію проти COVID-19. Усі щеплення – безкоштовні. Для цього необхідно попередньо звернутися до свого сімейного лікаря чи найближчої амбулаторії.

Читайте також: У Хмельницькому зареєстрували 2 хворих на бруцельоз. Які симптоми хвороби?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Необхідно знову вводити карантин та поголовне щеплення.

keyboard_arrow_up