Небезпечна спека: як вберегтися та не "згоріти" на сонці

Небезпечна спека: як вберегтися та не "згоріти" на сонці
Фото: vgolos.com.ua
  • У спеку слід уважніше доглядати за своєю шкірою, щоб уникнути раку. 
  • За даними ВООЗ, щорічно діагностується близько 3 мільйонів випадків цього захворювання по всьому світу.
  • Що робити, аби уберегти себе у спеку розповіла міністр здоров’я України.

 

Надмірне перебування на сонці збільшує ризик розвитку раку шкіри. Українцям нагадали, що ультрафіолетове випромінювання та спека можуть бути шкідливими для людини. Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук розповіла, як правильно засмагати та захистити тіло від надмірного сонця.

"Припікає не лише в коментарях у facebook, але й на вулиці. Не забувайте, що сонце корисне для нас лише в розумних межах", - пише Уляна Супрун.

Вона назвала базові правила захисту під час спеки:

Відео дня
  • Перебувайте якомога менше на сонці, особливо з 11 до 16 години.
  • Обережно з засмагою. Засмага є ознакою того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання, тож варто "захиститись", використовуючи креми з  SPF не менше 30.
  • Носіть капелюх та одяг з довгими рукавами.
  • Біля водойм та на пляжі отримати опіки найлегше, тож тут слід бути уважними.
  • Уникайте відвідування соляріїв в спеку. 
  • Пийте більше води. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up