Нежить і головний біль. У МОЗ розповіли симптоми нового штаму “Омікрон”

Нежить і головний біль. У МОЗ розповіли симптоми нового штаму “Омікрон”
Ілюстративне фото
  • У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, хто в зоні ризику.

 

В Україні зафіксовані випадки нового штаму коронавірусу "Омікрон". Наразі інформації про лабораторно підтверджені випадки цього штаму на Хмельниччині поки немає. У Мінздоров'я розповіли про найпоширеніші симптоми й те, хто наразі в групі ризику. 

Нежить, головний біль і втома. Це три найпоширеніших явища, що зустрічаються у хворих на "Омікрон". За інформацією МОЗ, у 73% випадків зустрічається нежить, у 67,5% - головний біль, у 63,5% - втома. Також у 60% випадків може бути чхання та біль у горлі. 

Також разом з вказаними симптомами може спостерігатись кашель (43,5%),  хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%). 

Відео дня

"Попри те що симптоми “Омікрону” здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки. Через стрімке поширення “Омікрону” у небезпеці перебувають ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти COVID-19", - зазначають у Мінздоров'я. 

Також новий штам має менший інкубаційний період, ніж штам “Дельта”. У середньому, за даними наукових досліджень, він становить 3 доби.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up