Новини про карантин та коронавірус за 20 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Новини про карантин та коронавірус за 20 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються.  
  • Ми зібрали найцікавіші та найсвіжіші дані про коронавірус. 
  • За актуальними новинами слідкуйте разом із vsim.ua.

Карантин вніс свої корективи у наше життя. Карантин, самоізоляція, обсервація, COVID-19 — наразі саме ці слова постійно на слуху. Але новин про це  настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та будьте у курсі найактуальніших подій.

Важливе та цікаве за 20 квітня

21:00 - у Хмельницькій області зафіксовано загалом 53 випадки COVID-19. Нові пацієнти додалися у Городоцькому, Летичівському та Шепетівському районах. В останньому з них пацієнтів з коронавірусною інфекцією раніше не було. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Відео дня

У цілому випадки COVID-19 вже фіксували у таких районах та містах Хмельниччини: Чемеровецький район — 19 Хмельницький — 14 Шепетівка — 8 Хмельницький район — 2 Городоцький район — 3 Летичівський район — 3 Волочиський район — 1 Кам'янець-Подільський район — 1 Кам'янець-Подільський — 1 Шепетівський район — 1

За станом ці випадки розподілені так: хворіють зараз — 45 одужали — 5 померли — 3

19:50 - Кабінет міністрів очікує піку захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 на початку травня 2020 року

Про це президенту Володимиру Зеленському повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді щодо подолання епідемії коронавірусу, передає Офіс президента.

19:15 - Кабінет міністрів пояснив причини затримки одержання даних щодо кількості заражених коронавірусом із семи областей технічною помилкою та низькою кількістю звернень у Великдень.

Про це президенту Володимиру Зеленському повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді щодо подолання епідемії коронавірусу, передає Офіс президента.

«В одному з регіонів відбулася технічна помилка, десь перезавантажували обладнання, але в цілому на Великдень багато українців з підозрілими симптомами вирішили не звертатися до лікарів», — йдеться у повідомленні.

В уряді наголосили, що всі дані обов’язково включать до загальної статистики. Про це інформує "Громадське"

18:40 - Хмельниччина є другим регіоном України за рівнем забезпечення медичними засобами для боротьби з COVID-19. Першою областю за забезпеченістю є Черкаська, третьою — Кіровоградська. Найгірша ситуація в Івано-Франківській області. Такі дані є у сервісі YouControl.

Показник забезпеченості враховує наявність засобів медичного призначення, а саме: антисептики — залишок на 138 днів оглядові рукавички — 213 днів одноразові маски — 97 днів респіратори — 58 днів одноразові ізоляційні халати — 11 днів багаторазові маски — 0 днів костюми біозахисту — 4 дні захист очей одноразовий та багаторазовий — 0 та 9 днів відповідно

За даними сервісу, для Хмельниччини у середньому цього вистачить на майже 13 днів.

17:35 - у місті Почаїв Кременецького району на Тернопільщині, де розташована належна Московському патріархату Почаївська лавра, з 21 квітня вводиться заборона на в'їзд і виїзд. 

З попередню добу офіційно у Почаєві підтвердили 13 випадків зараження коронавірусом, загалом у Кременецькому районі підтверджено вже 42 випадки.

"Щойно відбулось позачергове засідання районної комісії з ПТЕБ та НС. Зважаючи на різке зростання захворюваності на COVID-19 у місті Почаїв з 10:00 год. 21.04.2020 року вводиться заборона на в'їзд/виїзд з карантинної зони міста", - повідомив перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації В'ячеслав Онишкевич у Facebook

16:40 - Під час святкування Великодня поліція зафіксувала 19 порушень карантину загалом по Україні, в п’ятьох випадках поліція порушила кримінальні справи — 4 на Донеччині та 1 на Тернопільщині. Усі 5 кримінальних справ пов’язані з порушеннями у церквах Української православної церкви Московського патріархату. Найбільш грубі порушення були у Почаївській лаврі на Тернопільщині та у Святогірській лаврі, що у Донецькій області. Усі справи порушені за статтею 325. Про це повідомляє "Громадське"

16:05 - Ми вирішили дізнатися, скільки випадків є у кожному з районів та міст обласного значення, що межують із Хмельниччиною, та зібрали актуальну інформацію. Як з’ясувалося, у Хотинському районі Чернівеччини випадків COVID-19 більше, аніж у всій Хмельницькій області — 131. Разом із тим у деяких районах не зареєстровано жодного випадку. Це по два райони у Житомирській та Рівненській областях, а також один у Тернопільській. Детальніше - ТУТ.

15:30 - Що “гуглять” українці під час карантину: у списку найпопулярніших запитів: Фільм “Рикошет” Леонід Утьосов Серіал “Ніщо не трапляється двічі” “Холостяк” 10 сезон Фільм “Зараження 2011”... Більше - ТУТ.

14:10 - Заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак в ефір телеканалу "1+1" розповіла, коли очікувати на новий спалах коронавірусу в Україні. За її словами, він можливий уже через 5-10 днів після Великодня. Усе через те, що багато українців, попри карантинні обмеження, пішли до церкви, де могли заразитися. Така ситуація вже спостерігалася після Вербної неділі, уточнила Микичак. 

13:35 - кількість померлих від коронавірусу в США перевищила 40 тисяч осіб. 40 461 смертельний випадок припадає на більш ніж 755 533 випадки зараження.

12:25 - Як виглядають світові мегаполіси під час карантину (ФОТО)

11:40 -.Серед усіх випадків COVID-19 в Україні 374 були виявлені в дітей, 1 074 - в медичних працівників.

11:20 - Два випадки зараження зафіксували у Коростені Житомирської області: хлопчик 6-ти місяців та хлопчик 7-ми років. 

11:15 - у світі вже 2 414 464 випадки COVID-19. Одужали - 629 433, летальні - 165 174.

10:40 - Перебування українських медичних працівників в Італії продовжиться ще на тиждень - до 25 квітня (на прохання італійської сторони). Про це повідомили в МОЗ.

10:25 - За попередню добу в Україні проведено лише 1988 досліджень на коронавірус. Про це розповів Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу вранці 20 квітня. За його словами, така низька кількість зумовлена тим, що  менше людей звернулося з відповідними симптомами.

Окрім цього, сім областей України не подали до МОЗ інформації щодо тестування мешканців на COVID-19 за минулу добу.

"Сім областей не подали жодної інформації щодо тестування українців на коронавірус – це Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області. Це неприпустимі речі, тому я вже дав відповідні доручення головному санітарному лікарю Віктору Ляшку, який з'ясовує причини, з чим це пов'язано", - сказав Степанов.
 

9:30 - Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 330 випадків;
Волинська область — 158 випадків;
Дніпропетровська область — 118 випадків; 
Донецька область — 16 випадків;
Житомирська область — 226 випадків;
Закарпатська область — 196 випадків;
Запорізька область — 134 випадки;
Івано-Франківська область — 512 випадків;
Кіровоградська область — 246 випадків;
м. Київ — 850 випадків;
Київська область — 333 випадки;
Львівська область — 253 випадки; 
Луганська область — 24 випадки;
Миколаївська область — 37 випадків;
Одеська область — 137 випадків;
Полтавська область — 63 випадки;
Рівненська область — 312 випадків;
Сумська область — 83 випадки;
Тернопільська область — 414 випадків;
Харківська область — 73 випадки;
Херсонська область — 63 випадки;
Хмельницька область — 49 випадків;
Чернівецька область — 906 випадків;
Черкаська область — 165 випадків;
Чернігівська область — 12 випадків.

Світлина від Центр громадського здоров’я України.

9:30 - станом на 9:00 20 квітня в Україні 5710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 261 новий випадок.

9:20 - У Хмельницькій області за останню ніч кількість зафіксованих випадків захворювання на COVID-19 не змінилася - 50. Не змінилася і кількість тих, хто одужав - 5. Зросла лише статистика по летальних випадках. Їх уже 3. Такими є дані по області за інформацією Хмельницької міськради станом на 9:20 сьогодні, 20 квітня.

Померла мешканка Хмельницького. Це 82-річна жінка, яка була госпіталізована 12 квітня. Вона лікувалася у міській інфекційній лікарні. Була підключена до апарату штучної вентиляції легень. Але врятувати її не вдалося.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Таня

    Не знаю, в інших країнах все кажуть, он американські лікарі кажуть що вмирають від ІВЛ теж, тому що стан важкий і треба кисень, а ивл дає кисень і тиск а тиск їм не треба бо сердце  більше б.ється скорочується. Треба саме кисень і чомусь його кров не несе до легень. кров
    ну про ті ліки писали що бразильскі лікарі від них відмовилисЬ, хоча інші писали що вони допомагали.. .
    Також пишуть що вірус від країни до країни мутує, ніби стає не такий агрессивний, вже пройшов стільки людей.
    так америкоси роблять якісь висновки але нема офіційного що у хворив підвищений ферритин
    Я вірю що все пішло з Китая, я читала про багато хвороб і давніх давен, китайці постійно розносили якусь фігню, а чума в них скільки була, вічно якась зараза. їдять таке що не кожен організм перенесе.
  • Mark Star

    Китайці - молодці , їм сказали що це небезпечно ,що карантин і вони це зрозуміли, італійці почали пачками вмирати і вони зрозуміли, що краще дома сидіти, а наша нація безсмертна, дозвольте тільки на роботу ходити, дайте тих 300-500грн за день заробити, а те що можна захворіти  і заразити інших, і витратити тисячі грн на лікування , або і взагалі померти то нікому не цікаво.

    Дивані війська під кожним постом нічим ніколи не задоволені в цьому житті.

    Олекса Шумейко reply Mark Star

    Марк не нагнітай. Нам брешуть про короновірус. Спочатку була інформація, що вмерла жінка санітарка інфекційної лікарні від коронавірусу, а зараз про нею забули. Сьогодні 82річна жінка, а про її супутні хвороби чомусь забули сказати. Нам забувають казати про природню смерть людини

    Elena Dostavka reply Олекса Шумейко

    у Марка просто все пучком, ему от силы годика 22 и ему папа разрешает дома сидеть,и денежку дает. Ничего,Марк подрастет и запоет по другому

    Таня reply Олекса Шумейко

    ну в китаї реально куча хвороб що може тільки в бідних країнах африки таке може бути. прочитайте в них був ще один вірус, вже забула назву. Хантавірус. і ще до того ж пишу постійно спалахи чуми.
  • Таня

    прості люди треба їм перед виборами
  • Марина Тонкошкура

    А чим забезпечена 2 ланка??? Чи тільки сімейні лікарі контактують,інші ні?Офтальмологи,чому вони не забезпечені антисептиками,масками,рукавичками ??до них так само на прийоми приходять люди!!!і ще питання чи тестують медсестер на вірус?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up