Новий рейтинг сімейних лікарів Хмельницького: хто має найбільше пацієнтів

Новий рейтинг сімейних лікарів Хмельницького: хто має найбільше пацієнтів
  • Із 2018 року з лікарями первинної ланки укладають декларації.
  • Хто має найбільше пацієнтів із сімейних лікарів Хмельницького?
  • Підготували інфографіку з актуальними даними. 

Із 2018 року українці заключають декларації із сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. За кожною спеціальністю медиків закріплена кількість пацієнтів, яку він може обслуговувати. Для сімейного - це 1 800, терапевта - 2 000, а для педіатра - 900. 

Разом із тим, лікарі можуть мати більше закріплених за собою людей. У таких випадках, до їхньої зарплатні застосовуються понижувальні коефіцієнти. Попри це, чимало медиків Хмельницького має більше за оптимальну кількість пацієнтів. 

Саме за укладеними деклараціями журналістка vsim.ua склала рейтинг сімейних лікарів. Для цього скористалася інформацією управління охорони здоров’я міськради. Там надали відомості про медиків ЦПМСД №1 та №2. 

Відео дня

До десятки найпопулярніших увійшли ті лікарі, які мають понад 1 800 людей, яких обслуговують. В інфографіці подані дані, що актуальні станом на 1 вересня 2022 року. Також зазначено кількість пацієнтів у кожного медика за віком.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали вам про рейтинг лікарів у системі Medics. Перелік популярних медиків за 7 спеціальностями переглядайте за посиланням. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up