Органи померлого хмельничанина пересадили двом дітям та дорослому

Органи померлого хмельничанина пересадили двом дітям та дорослому
Тут і далі — 12-річний хлопчик, який отримав нирку померлого хмельничанина. Фото зі сторінки Хмельницької обласної лікарні у Facebook
  • У чоловіка діагностували смерть мозку.
  • Його дружина дала дозвіл на посмертне донорство.

У Хмельницькій обласній лікарні вилучили органи чоловіка, у якого діагностували смерть мозку. Це відбулося минулого тижня, 25 жовтня. Дозвіл на взяття органів дала дружина покійного. До оперативного втручання залучили команди трансплантологів з Києва та Львова. Про це сьогодні, 30 жовтня, повідомили на Facebook-сторінці Хмельницької обласної лікарні.

Після вилучення серце чоловіка доставили до Хмельницького обласного серцево-судинного центру (колишній кардіодиспансер). Орган пересадили пацієнту, деталей про якого немає. Відомо лише, що це доросла людина.

Нирки чоловіка доставили у київську лікарню «Охматдит». Їх пересадили 12-річному хлопчику та 17-річній дівчинці. Обоє тривалий час перебували на гемодіалізі.

Відео дня

Батьки дітей безмежно вдячні дружині пацієнта, яка дала згоду на проведення оперативного втручання з вилучення органів. Згода дружини пацієнта та майстерність операційних команд з Києва та Львову, лікарів Хмельницької обласної лікарні та Хмельницького обласного серцево-судинного центру врятували життя трьом пацієнтам, двоє з яких діти, — повідомили в обласній лікарні.

На зображенні може бути: 1 особа та дитина

На зображенні може бути: 4 людини, дитина, трава та дерево

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up