“Переніс 19 операцій”: у столичному госпіталі борються за життя військового із Хмельниччини

“Переніс 19 операцій”: у столичному госпіталі борються за життя військового із Хмельниччини
Фото надав брат Сергія Лютаревича, Юрій
  • Сергій Лютаревич потрапив під мінометний обстріл в районі Кримського.
  • В лікарню його доставили ледь живим.
  • Чоловік пережив майже два десятки операцій. Йому загрожує ампутація ніг.
  • Брат військовослужбовця просить про допомогу хмельничан.

Різнороб, давно розлучений та пів життя по заробітках. Сергій Лютаревич здавалося б знайшов своє призначення лише після 50-літнього ювілею. У квітні 2019 року він підписав контракт зі збройними силами України та відправився в зону бойових дій на Схід. 

Вдома, під опікою брата, залишив стареньких батьків. На фронті був на передовій. Додому дзвонив рідко, але з кожної зарплати висилав гроші на утримання найрідніших. За побратимами не ховався і завжди перший ринув у бій. Це Сергієвому братові Юрію розповіли вже у госпіталі його товариші. 

25 липня в районі села Кримське Луганської області, де базувалася бригада Сергія, стався ворожий мінометний обстріл. Чоловік опинився в самому епіцентрі подій. З поля його винесли побратими, адже самостійно чоловік вже йти не міг. У нього були численні осколкові поранення. 

Відео дня

З тяжкими травмами та відкритими ранами, чоловіка доставили в Сєвєродонецьк, далі у Харків. Пробув він у колишній столиці недовго. Через кілька днів медики направили пораненого у Київ. Де він наразі та перебуває у “Головному військовому клінічному госпіталі”. 

"Дуже постраждали ноги"

Медики практично збирали Сергія заново. Осколки, які значно посікли тіло, витягли. Залишилася проблема з ногами. Дуже постраждала ліва кінцівка на ній чоловіку зробили вже 19 операцій. 

Фото Юрія Лютаревича із Facebook

 "Загрожує ампутація"

У Київському військовому госпіталі журналістам vsim.ua розповіли, що наразі чоловік перебуває у їхньому травматологічному відділенні. Лікарі борються за його ногу. Стан пацієнта оцінюють, як стабільно важкий. Кажуть, що на Сергія чекає, ще не одна операція та довга реабілітація.

Частину витрат на лікування Сергія компенсує держава, пояснює Юрій, однак багато медикаментів доводиться купувати власними силами. За словами чоловіка він почав “стукати в усі двері” та сподівається на чуйність хмельничан.

Реквізити та виписки з лікарень

Допомогти Сергію Лютаревичу можна, перерахувавши кошти на карту ПриватБанку, яка належить його братові Юрію. 

Реквізити: 4149 4390 1962 6393 - Лютаревич Юрій Васильович.


Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up