Планування вагітності: аналізи, вакцинація, вітаміни (Новини компаній)

Чи потрібно планувати вагітність, адже з давніх-давен жінки вагітніли й виношували дітей, нічого не плануючи, і людство не лише не вимерло, а ще й розмножилося? Фахівці стверджують, що вагітність краще запланувати.

Чи потрібно планувати вагітність, адже з давніх-давен жінки вагітніли й виношували дітей, нічого не плануючи, і людство не лише не вимерло, а ще й розмножилося? Фахівці стверджують, що вагітність краще запланувати. Не варто сучасній людині рівнятися на часи, коли жінки вагітніли стільки разів, скільки виходило, безперервно народжували, але виживала лише кожна третя-п'ята дитина, та й смертність при пологах була жахливо високою.

Планування вагітності: переваги та з чого почати

Запланована вагітність не те саме, що бажана, бажаною може бути й незапланована. Але переваги планування в спокої та відсутності стресу, коли можна зосередитися на головному. Безумовно, важлива й матеріальна підготовка, але найголовніше — здоров'я. Воно потрібне обом партнерам. Тому перше, що парі потрібно зробити, плануючи вагітність, це відмовитися від шкідливих звичок та змінити спосіб життя.

DqEzT6qv5XW0OSmYulYQyJIUEAAAokApnGeDKwty5X6AG6FS4COd6n8UBXn8RPulpMhJ9Tyzto5MraduDzY9F2MFekY_onj-umA14v8WZaBFcmcCrojohb475L6vAzb2lHaPIG8

Медичне обстеження

Чи потрібно проходити повне медичне обстеження перед вагітністю? Одні вважають, що воно бажане, інші — що планують вагітність зазвичай люди молоді, не обтяжені хронічними захворюваннями, тому якщо немає скарг, у повному обстеженні потреби немає. Ті, хто хотів би все ж таки підстрахуватися, можуть пройти базове:

  • консультація з терапевтом;
  • клінічні аналізи крові та сечі;
  • флюорографія.

Інша справа — люди, які планують вагітність після 40 років, або ті, хто має хронічні хвороби. Обстеження їм потрібне, його обсяг встановлює лікар для кожного окремо. За потреби після обстеження проводиться лікування, спрямоване на усунення чи корекцію наявних проблем.

Також ретельне медичне обстеження потрібне під час підготовки до ЕКЗ, бо у разі безпліддя саме діагностика відповідає на питання «як завагітніти?».

Вакцинація

Плануючи вагітність, варто пройти вакцинацію від тих інфекцій, які впливають на плід. Насамперед це так звані TORCH-інфекції, а також COVID-19 та грип. Вакцинація захистить жінку та її майбутню дитину, оскільки імунітет малюка формується під впливом імунної системи матері, він отримує від неї антитіла, які захищатимуть його одразу після народження.

O9qaP7xZw2ATk_Ff6lg2zxOIrPIDJMkeYZPkgE1YdZKElAfqD5GY9TZrfbD3KRwsCAf_NGG1ezGjhc44_EULjqDqa-jmPP8GPYG05dNXa9teGSxZvqgEULwZPjsTDyrLPyyCfFg

Лікарі рекомендують пройти вакцинацію за 1–2 місяці до зачаття, а протягом цього періоду використовувати контрацепцію. Справа не в небезпеці вакцин, а в тому, що у вагітних імунна система послаблюється під дією гормонів, що є нормою, але може перешкодити формуванню якісної відповіді на щеплення.

Вітаміни

Збалансований раціон, який містить овочі, крупи, фрукти, молочні продукти та м'ясо, повністю покриває потребу у вітамінах як у вагітних жінок, так й у тих, хто планує вагітність. Тому якщо жінка повноцінно харчується, синтетичні вітаміни їй не потрібні. Інформація про те, що всім потрібні додаткові вітаміни, давно спростована. Приймання вітамінних препаратів потрібне тоді, коли є захворювання шлунково-кишкового тракту, що перешкоджають засвоєнню корисних речовин із продуктів, або якщо жінці недоступне повноцінне харчування.

Дізнатися ціни на діагностичні та лікувальні процедури, які готують до вагітності, хмельничанам можна за посиланням: https://mdclinics.com.ua/ua/ceny/

keyboard_arrow_up