Порушників карантину “ловитимуть” мобільні бригади: чи є вони на Хмельниччині

Порушників карантину “ловитимуть” мобільні бригади: чи є вони на Хмельниччині
Фото - Uplan
  • Дотримання карантину в Україні перевірятимуть 900 мобільних бригад.

  • Коли вони розпочнуть роботу на Хмельниччині, як працюватимуть та що чекає на порушників?

  • Поцікавитися в ОДА та хмельницькому управлінні Національної поліції.

Дотримання карантинних обмежень в Україні контролюватимуть мобільні бригади. Про це в інтерв'ю виданню “Радіо Свобода” заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, 12 жовтня відбулася нарада за участі державних санітарних лікарів, Держпродспоживслужби, Нацполіції та інші контролюючих органів. Для перевірок вирішили створити 900 мобільних бригад, які стежитимуть за дотриманням карантинних правил.

  • Відео дня
    /li>

Міністр додав, що з порушниками проводитимуть бесіди. Також передбачена  адміністративна відповідальність.

Яка ситуація на Хмельниччині?

Про те, коли бригади розпочнуть роботу на Хмельниччині, що вони перевірятимуть та що чекає на порушників, ми запитали в Хмельницькій облдержадміністрації. Однак там відповіді не отримали. 

З тими ж запитаннями звернулися до Нацполіції. Там повідомили, що поки конкретної інформації стосовно бригад немає, оскільки в управлінні ще не отримали офіційних документів про їх створення. Причиною цього назвали велику кількість вихідних. В Нацполіції запевнили, що більш точно зможуть відповісти наприкінці тижня. 

Перевірки будуть вибірковими

Вчора, 18 жовтня, під час прес-конференції ситуацію прокоментував головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає “Інтерфакс Україна”. За його словами, на нараді з головним управлінням Нацполіції було прийняте рішення про створення бригад. Кузін зазначив, що перевірки будуть вибірковими, а до їх обов'язків входитиме контроль за дотриманням маскового режиму.

Кузін наголосив, що контроль за дотриманням карантинних вимог є сферою відповідальності перевізників. Тож очевидно, що мова йде про дотримання карантину в громадському транспорті. За його словами, саме перевізники мають перевіряти COVID-безпечність пасажирів. А Нацполіція та “Укратрансбезпека” їх контролюватимуть.

Щойно з'явиться детальна інформація про роботу мобільних бригад на Хмельниччині, ми обов'язково повідомимо про це на нашому сайті. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Людмила Мазур

    Збір коштів на черговий шабаш в Трускавці????
  • Анна Янко

    Ще одних дармоїдів мусимо годувати ...
  • Татьяна Мазур

    На гроші платників податків 900!!!  бригад…
    Може вже тоді просто відстрілювати…
  • Sergey Podolia

    900 бригад зайняті настановами про насильство мирних людей які кожний день сумліно ідуть на роботу щоб тримати економіку України , але десь забули маску десь втратили десь ще непербачувані ситуації і ТУТ на поміч прийде 900 бригад щоб заломити на підлогу принизити , відібрати остані кошти і просто познущатися в своє задоволення.  Браво гівнюки 👎

    Галкина reply Sergey Podolia

    Десь забули, десь проспали , а голову не забуваєте , а гроші на проїзд, а хавчик  не а роботу теж мабуть ні ?

    Читач16 reply Sergey Podolia

    Вы не правы. Маски на больных защищают здоровых. Это факт.. Тем более в такое время года, когда у каждого пятого кашель и выделения из носа. Если бы не маски, было бы намного хуже. Хотя и так мало кто волнуется за других, носят лишь бы была, под подбородком... и как с этим бороться? Был бы Сталин у власти - носили бы по две маски сразу.

keyboard_arrow_up