Послаблення карантину на Хмельниччині відклали

Послаблення карантину на Хмельниччині відклали
Ілюстративне фото
  • Уряд запровадив в Україні адаптивний карантин.

  • Це означає, що обмеження зніматимуть або посилюватимуть залежно від ситуації в регіоні.

  • Хмельниччина «не вписалася» в один із показників, тому послаблення відклали.

  • Чому так сталося і коли все ж таки чекати послаблення карантину?

Другий етап послаблення карантину, анонсований урядом, може запроваджуватися рішеннями місцевої влади. Але лише тоді, коли в регіоні дотримати три показники:

  • Відео дня
    /li>

Всі ці показники мають бути дотриманими за підсумком останніх семи днів перед послабленням обмежень. Все це називають адаптивним карантином. У МОЗ повідомили, що Хмельницька область не дотрималася останнього показника. Кількість тестувань протягом останніх семи днів складає 11,58. Таким чином послаблювати карантин в області не можна.

Сьогодні, 22 травня, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет пояснив, чому показника кількості тестувань не дотрималися. За його словами, минулими вихідними проводили верифікацію лабораторії, тому тестування зразків пацієнтів не проводили. Дмитро Габінет сказав, що до наступного тижня показник підвищать за рахунок тестувань, які проводитимуть 23 та 24 травня. Голова ОДА розповів, що комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення послабити карантин від понеділка, 25 травня. Але лише за умови, що будуть дотримані всі три показники.

Разом із тим Дмитро Габінет сказав, що принаймні тиждень в області не будуть послаблювати обмеження на проведення богослужінь. Голова ОДА пояснив це тим, що близько 40% випадків COVID-19 в області пов’язані з релігійними закладами або священнослужителями.

Згідно з прийнятим рішенням, від 25 травня в області дозволили проведення спортивних заходів без глядачів з кількістю учасників не більше 50 осіб. Також ухвалили рішення дозволити роботу готелів, окрім функціонування ресторанів у них. Крім того, має запрацювати міський та приміський громадський транспорт (відстань до 50 кілометрів). Міжміське сполучення не допускається. Повний перелік послаблень є у протоколі комісії ТЕБ та НС, який сьогодні мають оприлюднити.

Дмитро Габінет розповів, що транспорт має працювати з дотриманням санітарних норм. Наприклад, пасажири та водії повинні одягати маски або респіратори. При цьому маски мають бути одягнуті правильно — закривати ніс та рот. Разом із тим поки не дозволили роботу дитячих садків, адже члени комісії не дійшли згоди щодо цього. Це питання розглянуть знову в понеділок, 25 травня.

МОЗ: Днепропетровщина не готова смягчать карантин

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Мастер Автополив

    Еще узнал у знакомых эпидемиологов. Одеваете респиратор и строительные очки. Потом пакет на голову и приматываете поплотнее скотчем к шее. Сзади должна быть дырочка для дыхания, это важно! Потом щиток, как в АТБ у продавцов. Перчатки обрабатывать антисептиком каждые 10 -15 минут.Можно спокойно в таком виде передвигаться по городу. Единственное, кавы улюблэной не попить. Но ей можно с утра зарядиться перед экипировкой.
  • Юрій Гудок

    Обов'язково треба продовжувати карантин  тільки так можна побороти епідемію. Хто проти то хай їде а Польщу збирати ягоди
  • Sveta Savchuk

    Недотримано кількість тестувань🤣🤣🤣! Владо, вашому цинізму немає меж !!! У нас не  статистику   захворюваність на " X" хворобу ведуть,  а статистику тестувань! Який маразм і бардак!
  • Инна Мищенко

    Людей це вже все дістало скільки можна .ні один високопосадовець не відчуває на собі цейкарантин їм пофіг (А народ страждає)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:03 Взуття за 10 гривень, посуд – за 100. Репортаж із «барахолки» біля Кам’янецького переїзду photo_camera 18:22 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: кращі голи тижня (ВІДЕО) play_circle_filled 17:43 Двох братів підозрюють в організації схем кібершахрайства: виманили 4 мільйони, — прокуратура 17:20 Розбита голова та пошкоджене майно: деталі конфлікту між УПЦ та ПЦУ в Красилові play_circle_filled Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 15:41 Хмельницькі правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон photo_camera 14:40 В Україні запустили електронну платформу про усиновлення 13:27 У центрі Хмельницького водій автобуса зачепив припарковане авто і зник з місця ДТП 12:31 На Подільській 20-річний водій наїхав на пенсіонерку 11:19 З початку року в Хмельницькому народилося 1 169 дітей 10:35 У Хмельницькому горів житловий будинок. Загинув чоловік photo_camera 10:04 «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». На Хмельниччині визначили переможців з футзалу photo_camera 09:37 У Хмельницькому аварійні відключення світла: адреси 09:09 Ті, хто не підлягає мобілізації, мають пройти базову військову підготовку, – закон 21:11 На "щиті" повернулись семеро захисників з Хмельниччини. Хто вони 20:35 Де не буде світла у Хмельницькому 15 травня (АДРЕСИ) 20:01 Голівудські зірки з українським корінням: дізналися, хто з Хмельниччини 19:41 Де вигідніше у Хмельницькому: порівняли ціни на курятину photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up