«Прикре непорозуміння»: в ОДА прокоментували рішення міської та обласної комісій щодо навчання у Хмельницькому

«Прикре непорозуміння»: в ОДА прокоментували рішення міської та обласної комісій щодо навчання у Хмельницькому
  • У протоколах комісій була викладена різна позиція щодо одного й того ж питання.

  • Заступник Симчишина раніше пояснював, що рішення приймали згідно протоколом державної комісії.

  • Що про все це кажуть в Хмельницькій ОДА?

Сьогодні, 6 травня, набуло чинності рішення державної комісії з ТЕБтНС про виведення Хмельниччини з «червоної» зони у «жовту». Протоколи щодо карантину приймали також обласна та міська комісії. Вони стосуються різних питань, але є одне спільне, щодо якого водночас позиції різняться, — очне навчання школярів 5-11 класів. За рішенням обласної комісії, вони не повинні були йти до шкіл раніше 11 травня. Водночас міська комісія вирішила відновити очне навчання вже сьогодні, 6 травня, в комунальних закладах. Також у протоколі рекомендували зробити це приватним.

Як ми вже розповідали вам раніше, встановлені урядом карантинні обмеження для «жовтої» зони передбачають очне навчання у всіх закладах. Виключення лише одне — коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває понад половина здобувачів освіти та персоналу освітнього закладу.

Сьогодні, 6 травня, ситуацію з рішенням міської комісії з ТЕБтНС журналістам vsim.ua прокоментував заступник міського голови Хмельницького Роман Примуш. За його словами, протокол базувався на рішенні державної комісії, а рішення обласної на той час не було. Нагадаємо також, що очне навчання для учнів 1-4 класів у Хмельницькому не забороняли й раніше. Детальніше про позицію влади міста дізнавайтеся в попередньому матеріалі.

Відео дня

Крім того, нам вдалося поспілкуватися з заступником голови Хмельницької ОДА Сергієм Тюріним про ситуацію з рішенням обласної комісії з ТЕБтНС. Він розповів, чому відклали очне навчання для 5-11 класів шкіл області.

Сергій Тюрін також пояснив, чому рішення обласної комісії є дещо жорсткішим, аніж карантинні умови, передбачені постановою уряду:

— Обласна комісія має право, так само як і інші регіональні комісії, інші місцеві комісії, впроваджувати додаткові обмежувальні заходи. Як обласна комісія, так комісії всіх 60 громад нашої області, можуть на своїх засіданнях впроваджувати окремі обмежувальні додаткові заходи, зважаючи на завантаженість ліжок, на виявлення нових випадків інфікування. До речі, ми у своєму вчорашньому рішенні також рекомендували громадам на своїх комісіях, зважаючи на власні показники захворюваності, приймати додаткові обмежувальні заходи, тому що зараз на стаціонарі разом із підозрами в деяких закладах охорони здоров’я завантаженість ліжок складає близько 70%, — розповів чиновник.

За словами Сергія Тюріна, міська комісія з ТЕБтНС не повинна була приймати рішення щодо карантину без урахування рішення обласної.

— Виходячи з організаційного процесу, і, крім того, зі здорового глузду, ми не вбачаємо необхідності у якомусь жорсткому реагуванні. Але водночас, коли йде дисонанс у рішеннях комісій, які перебувають в одному регіоні та розповсюджуються на одних і тих же мешканців, це вносить непорозуміння у саму спільноту, вносить непорозуміння і в тих посадовців або керівників установ, підприємств, організацій, які зобов’язані виконувати ці рішення, і відповідно, виникає дуже багато запитань, чим керуватися, яким рішенням керуватися. Такого, я вважаю, не повинно бути, має бути злагоджена робота і мають бути забезпечені максимально єдині підходи до прийняття рішень, які стосуються одних і тих же питань. Чому так сталося? Я сподіваюся, що це прикре непорозуміння, яке надалі буде виправлене і ми будемо злагоджено взаємодіяти з усіма місцевими комісіями та всіма іншими органами, які визначають політику в області, — розповів заступник голови ОДА.

Читайте також: Коли до школи? Чому міська та обласна комісія прийняли різні рішення про навчання

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up