Річниця медичної реформи: відгуки хмельницьких лікарів і пацієнтів

Річниця медичної реформи:  відгуки хмельницьких лікарів і пацієнтів
  • Рівно рік тому стартувала кампанія з підписання декларацій із сімейними лікарями, терапевтами і педіатрами.
  • Хмельничани вже встигли оцінити якість надання послуг. Залишаються незадоволені чергами у амбулаторіях.
  • Натомість лікарі запевняють, що для них здебільшого нічого не змінилось, проте тішить оплата праці.

З 2 квітня 2018 стартувала медична реформа. Вже цілий рік хмельничан приймають сімейні лікарі, терапевти та педіатри у відкритих по всьому місту амбулаторіях. Для того, щоб лікар зміг обслуговувати пацієнта, з ним потрібно підписати декларацію. Укласти договір можна з будь-яким лікарем незалежно від місця прописки, проте у кожного фахівця є ліміт: для терапевта - це 2000 пацієнтів, для сімейного лікаря - 1800, для педіатра - 900. На кожного пацієнта держава виділяє 370 гривень на рік, вдвічі більше на дітей і пенсіонерів.

За рік кожен другий українець обрав свого сімейного лікаря. Підписавши декларацію із терапевтом, педіатром або сімейним лікарем, пацієнти забезпечили собі безкоштовне надання медичної допомоги. 

Що думають пацієнти

 

Відео дня

Наталія (заключила декларацію півроку тому)

- З одного боку дуже добре, що є ця декларація, а з іншого – ні. Адже дитина хворіє неочікувано, і таким чином ми створюємо іншим пацієнтам чергу. Проте наш сімейний лікар ніколи не відмовляє у прийомі. Нас завжди вислухають, обстежать і допоможуть.

Богдан (заключив декларацію рік тому)

- Стало значно комфортніше записуватись до лікаря на прийом. Я роблю це онлайн на сайті Medics. Там обираю зручний для себе час відвідування. Та не дивлячись на це, черги у коридорах все ж залишились.

 

Людмила (заключила декларацію рік тому)

- Я вбачаю у новій реформі лише плюси. Бо з моменту появи декларації, проходити обстеження у лікаря стало зручніше. Талончик беру в електронному вигляді й з легкістю потрапляю на прийом. До речі, зараз йду до кардіолога, талончик теж вже маю.

Що кажуть лікарі

Тетяна Михайлова, дитячий педіатр

- Великих змін нова реформа у мою роботу не принесла. Адже діти хворіють без попередження. Тож батьки вимушені миттєво реагувати на захворювання малечі. Саме тому одні пацієнти приходять за записом, а інші – поза ним. В результаті – коридори переповнені чергами.

 

 

 

 

Ігор Альчинський, сімейний лікар


- З появою нової реформи змінилось відношення держави до лікаря. Адже збільшилась оплата нашої праці. Тож тепер лікарі не шукають підзаробітку у приватних клініках, а працюють із своїми пацієнтами на одному місці.

 

 

 

 

Ганна Возна, сімейний лікар

- На мою думку, плюс декларацій в тому, що у пацієнтів з’явилась довірена особа, тобто хмельничани можуть отримати консультацію від свого лікаря навіть по телефону.

І, безумовно, потрапити на прийом тепер стало простіше. Бо є можливість обрати на сайті зручний день і час для відвідування. Нам із лікарями це дуже подобається, бо черги часто-густо викликали конфлікти між пацієнтами.

 

 

 

5 кроків для того, щоб підписати декларацію з лікарем

Коротка інструкція:

1. Завчасно запишіться на прийом до обраного лікаря за телефоном, онлайн або  в реєстратурі. Це зекономить час і дозволить уникнути живої черги.

2. Візьміть із собою паспорт, ідентифікаційний код і мобільний номер. Якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років – візьміть свідоцтво про народження.

3. Лікар введе ваші дані в електронну систему. На мобільний прийде СМС з кодом. Повідомте цей код працівнику закладу.

4. З електронної системи роздрукується декларація з вашими даними. Уважно їх перевірте.

Підпишіть два екземпляри роздрукованої декларації. Один – ви забираєте з собою, інший залишається у закладі.

5. Працівник закладу підтверджує вашу декларацію електронним підписом і відправляє в електронну систему.

Друзі, а ви вже відчули на собі плюси та мінуси медичної реформи? Діліться своїми враженнями у коментарях. 

ПІДГОТУВАЛА Олександра Клименко

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Весела Віка

    Я взагалі не бачу.Геноцид буде скоро.
  • Олександр Кропивний

    Геноцид жидівської влади над українським народом. В селах ця хвалена реформа зовсім не працює, щвидка відмовляється приїздити, лікарі як брали в кишеню так і беруть, не даси то і розмовляти з тобою не захочуть. Всі реформи спрямовані на знищення української нації.
  • Оксана Боярчук

    Хай Бог милує
  • Сергей Попович

    То что можно записаться на приём онлайн это хорошо Но молодым это просто, а люди в возрасте? или с острой болью, температурой и прочим, поэтому нужно или оставлять по одному месту в час (чтоб врач мог принять тех кто не смог записаться) или оставлять резерв для регистратуры потому как люди за направлениями к узким специалистам забирают всё время.
    И что это за правило что на дом вызововы отменили только с условием оплаты такси и не всегда от амбулатории.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up