У Хмельницькому провели першу трансплантацію серця

У Хмельницькому провели першу трансплантацію серця
Фото - Хмельницький обласний серцево-судинний центр
  • Пересадка стала першою на території Хмельницької області. 

Медики провели у Хмельницькому першу трансплантацію серця. Пересадку органу провели вчора, 23 січня, на базі КНП "Хмельницького обласного серцево-судинного центру".

До слова, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у центрі й був записаний до «листа очікування» на трансплантацію. Над тим, щоб пересадка була здійснена, працювала величезна команда.

 "Після внесення даних померлого донора до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт». Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у нашому Центрі та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця", - повідомили у КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр". 

Відео дня

Додають, що надважлива операція стала можливою завдяки професіоналізму лікарів, злагодженій роботі усіх служб, а також й родині донора, яка надала згоду на вилучення анатомічних матеріалів. 

 - Ми вдячні всім колегам, які брали участь в такій важливій для нас події, – говорить директор КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» Андрій Кланца. – Це ще один крок на шляху розвитку трансплантології в Україні. Трансплантація серця в Хмельницькому стала можливою не лише завдяки високому професіоналізму лікарів і злагодженій та координованій роботі усіх служб, але і родині донора, які, розуміючи важливість донорства надали згоду на вилучення анатомічних матеріалів

А доставляли серце до Хмельницького гелікоптером. Про це повідомляють поліцейські.

"На гелікоптері серце померлого донора доправили з Івано-Франківська до Хмельницького аеропорту. Звідти, не гаючи ні хвилини, спеціалісти під супроводом поліцейських вирушили до серцево-судинного центру, де невідкладно була проведена перша в регіоні трансплантація серця", - інформують в секторі комунікацій ГУНП у Хмельницькій області.

Довідка:

КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» входить до Пілотного проєкту з трансплантації, має відповідну ліцензію. В закладі працює трансплант-координатор. Усі, хто потребує трансплантації, можуть звернутись за консультацією, пройти відповідне обстеження, записатись до так званого «листа очікування», отримати якісну високоспеціалізовану медичну допомогу.

Читайте також:

"Пацієнт почувається добре". Лікарі провели на Хмельниччині першу трансплантацію печінки

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Таня Четверик

    Браво.
  • Лєна Залецька

    Шана і хвала лікарям! Молодці!👍
  • Tamara Popova

    ВЕЛИКА  ПОДЯКА  ЛІКАРЯМ!!!!!
  • Таня Фурман

    Слава таким лікарям.І велика подяка рідним донора за врятоване життя.

keyboard_arrow_up