Сімейні лікарі Хмельницького: із ким ще можна укласти декларацію (ІНФОГРАФІКА)

Сімейні лікарі Хмельницького: із ким ще можна укласти декларацію (ІНФОГРАФІКА)
  • В амбулаторіях, які підпорядковуються ЦПМСД №1 та №2 працює 161 сімейний лікар.
  • Хто ще не має оптимальної кількості пацієнтів?

  • Дізнавайтеся в інфографіці, з якими медиками можна заключити декларацію.

Укладати декларації із сімейними лікарями українці почали у 2018 році. З того часу кожен може обрати собі медика, який надаватиме первинну медичну допомогу. Вони приймають в амбулаторіях, що розташовані в кожному мікрорайоні міста. Всі вони підпорядковуються центру первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2 Хмельницької міськради. 

Сімейні лікарі мають ліміт пацієнтів, із якими можуть підписувати декларації - 1 800 людей. Журналістка vsim.ua дізналася, хто із медиків Хмельницького ще не набрав оптимальної кількості. Інформація про це подана на аналітичних дашбордах НСЗУ, які є динамічними й постійно оновлюються.

Так, станом на 2 жовтня цього року, в амбулаторіях ЦПМСД №1 та №2 працює 161 сімейний лікар. Дізнавайтеся, із ким з медиків ще можна заключити декларацію, в інфографіці. 

Відео дня

Нагадаємо: коли пацієнти зіштовхуються з труднощами щодо отримання медичних послуг, вони мають можливість подати скаргу в НСЗУ. Так, за останній рік на медзаклади Хмельницької області поскаржилося 36 людей. Такими є дані станом на 12 вересня цього року. Більше про скарги на лікарні Хмельницького дізнавайтеся в окремому матеріалі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олекса Шумейко

    Цікаво, як можна лікувати більш ніж півтора тисячі громадян одному лікарю?

    Тетяна Боряк reply Олекса Шумейко

    Вони ж не щодня хворіють.

keyboard_arrow_up